search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 02:14
MENU CLOSE

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Πατέρας πήρε την 15χρονη κόρη του κι έφυγε – Κρατείται η νοσηλεύτρια!

10.10.2023 15:13
NOSOKOMEIO_DIADROMOS510

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλεί η φιλοξενία περισσότερων από 70 παιδιών στα νοσοκομεία της χώρας, μετά από εντολή του Εισαγγελέα που έχει κρίνει το οικογενειακό τους περιβάλλον ακατάλληλο και επικίνδυνο για την ασφάλεια τους.

Δεκάδες παιδιά, από μωρά έως και 16 ετών, συνωστίζονται κυρίως στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα. Συχνά τα μεγαλύτερα σε ηλικία αντιδρούν στον εγκλεισμό τους, το σκάνε από το νοσοκομείο -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους-, τσακώνονται μεταξύ τους αλλά και με ανήλικους ασθενείς ακόμα και με το προσωπικό του θεραπευτηρίου, που πολλές φορές βρίσκεται στη δεινή θέση να απολογείται, για περίεργες και επικίνδυνες καταστάσεις, που δεν έχει καμιά ευθύνη.

Τελευταίο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, όπου πατέρας Αφγανικής καταγωγής, πήρε το παιδί του και εξαφανίστηκε.

Όπως είπε στο topontiki.gr Μιχαλης Γιαννάκος θύμα αυτής της υπόθεσης είναι μία νοσηλεύτρια της Παιδιατρικής κλινικής, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία και κρατείται, από χθες το βράδυ στο κρατητήριο!

«Στην παιδιατρική κλινική φιλοξενούνταν δυο κορίτσια 15 και 5 ετών με εισαγγελική εντολή από τις 24 Αυγούστου μαζί με την μητέρα τους. Δεν είναι ασθενείς. Χθες βράδυ, ο πατέρας άρπαξε την 15χρονη κόρη του και εξαφανίσθηκε αφού πρώτα είπε στη μητερα ότι εχει εισαγγελική εντολή και μπορεί να την πάρει. Όταν ειδοποιήθηκε η νοσηλεύτρια που ήταν μόνη της στο θάλαμο αμέσως ενημέρωσε την προϊσταμένη και την αστυνομία.

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου το περιπολικό, άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής η οποία κρατείται στο τμήμα και εξετάζεται εάν θα περάσει αυτόφωρο» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Σημειώνεται πως υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες, οι οποίες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα, ο ίδιος, προειδοποιεί ότι τον χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα φιλοξενούμενα παιδιά: «Βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους, φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο» καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος και καλεί το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη και τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιλύσουν αυτό το μεγάλο κοινωνικο πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ: Επαναπατρίζονται σήμερα 90 Έλληνες από το Ισραήλ – Πτήση για την επιστροφή και Ελλήνων κατοίκων της περιοχής

Σπίρτζης: «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μπορούν να ενοποιηθούν και να έχουν κοινή κάθοδο στις εκλογές» (audio)

Ποιοι είναι οι μισθοί δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων σε όλη την Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02