search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 10:20
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: O στρατός επιβεβαιώνει τους 1500 νεκρούς ένοπλους της Χαμάς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας (Video)

10.10.2023 09:47
israel

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι μάχες μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστίνιων μαχητών. Κοντά στα σύνορα της Γάζας, σε ισραηλινό έδαφος, «βρέθηκαν τα πτώματα περίπου 1.500 Παλαιστινίων μαχητών», μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το Κανάλι 13 και η Jerusalem Post, χωρίς να επικαλούνται όμως πηγή.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιβεβαίωσαν το πρωί της Τρίτης ότι έχουν σκοτώσει 1500  ένοπλους της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ που διείσδυσαν στο Ισραήλ από το πρωί του Σαββάτου.

Από τις ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 687 άνθρωποι και άλλοι 3.726 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 140 παιδιά και 105 γυναίκες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 900 Ισραηλινούς. Οι περισσότεροι ήταν άμαχοι. Άλλοι 2.150 τραυματίστηκαν. Περισσότεροι από 250 από τους νεκρούς ήταν άνθρωποι που παρακολουθούσαν ένα μουσικό φεστιβάλ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα όταν ένοπλοι επιτέθηκαν.

«Τουλάχιστον 11 Αμερικανοί υπήκοοι ήταν μεταξύ των νεκρών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας «Είναι απογοητευτικό. Αυτές οι οικογένειες έχουν διαλυθεί από αδικαιολόγητο μίσος και βία».

Ολονύχτιος βομβαρδισμός της Γάζας 

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας άρχισε το Ισραήλ στον απόηχο των μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από την Χαμάς.

Σημειώνεται ότι Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει.

Μιλώντας χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος του Ισραήλ τον ενημέρωσε ότι η χώρα του δεν έχει άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

«Πρέπει να μπούμε μέσα» φέρεται να είπε ο Ισραηλινός ηγέτης, σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ ενώ τους συνιστά να ελέγξουν πού βρίσκεται το πλησιέστερο καταφύγιο και να διασφαλίσουν ότι έχουν προσβασιμότητα σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Ολονύχτιος βομβαρδισμός της Γάζας – Nετανιάχου: «Αυτό που θα κάνουμε θα μείνει στην Ιστορία» (Video)

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Πώς και γιατί φτάσαμε στη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή (Videos)

Καντίροφ: «Υποστηρίζουμε την Παλαιστίνη», προσφέρεται να στείλει «τσετσενικές ειρηνευτικές δυνάμεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 10:19