search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:56
MENU CLOSE

Πού συμφωνούν Μητσοτάκης και Κασσελάκης

10.10.2023 22:58
ΣΕΒ
Eurokinissi

Δύο πολιτικοί αρχηγοί στη Γ.Σ. του ΣΕΒ, με δύο διαφορετικές – ιδεολογικές παραμέτρους – προσεγγίσεις για την οικονομία, ωστόσο, και οι δύο συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι τους αρέσει το μοντέλο συμμετοχής των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που δουλεύουν, μέσω μετοχών.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία του στον ΣΕΒ είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα τις πολιτικές μου θέσεις και προτάσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκε κινηματικά η υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του κόμματος, μίλησα για την ανάγκη καθιέρωσης stock options προς επίτευξη συμπεριληπτικής ανάπτυξης. Αναφέρθηκα δηλαδή στη θεσμική παρότρυνση συμμετοχής των εργαζομένων στο μετοχικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης, έτσι ώστε να συμμετέχουν στην υπεραξία που προέρχεται από την απόδοση της επιχείρησης και από το ρίσκο, τις επιλογές της διοίκησης, αλλά και από τον μόχθο της εργασίας. Και τα δύο τα καταλαβαίνω καλά. Αυτό σημαίνει έμπρακτη συν-εργασία».

Παίρνοντας τη σκυτάλη το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, αναφέρθηκε στις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας που αναπτύσσονται στη χώρα ως ένα μοντέλο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που… πολύ του αρέσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω ότι αυτές οι επιχειρήσεις έχουν και πολλά να μας διδάξουν – όλους μας και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις – για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, για τη δυνατότητα που δίνουν στα στελέχη τους να γίνονται μέτοχοι – και όχι απλά συμμέτοχοι – στην ίδια την επιχειρηματική προσπάθεια. Είναι ένα μοντέλο που αποδεδειγμένα δουλεύει».

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου για Κασσελάκη: «Δεν είναι ένα μωρό που παραγγέλνει το αδελφάκι του»

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: «Εφικτός ο στόχος για μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της 4ετίας – Η χώρα μπορεί να γίνει εξαγωγέας ενέργειας»

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Κασσελάκη στις ΗΠΑ την Κυριακή – Θα έχει και επαφές με την ομογένεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:56