search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:55
MENU CLOSE

Το Ισραήλ απειλεί να βομβαρδίσει φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια από την Αίγυπτο προς τη Γάζα

10.10.2023 16:52
rafah

Αιγυπτιακά φορτηγά που μεταφέρουν ζωτική βοήθεια και καύσιμα στην πολιορκημένη και βομβαρδισμένη Λωρίδα της Γάζας αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφού το Ισραήλ προειδοποίησε το Κάιρο ότι θα βομβαρδίζονταν εάν εισέρχονταν στον θύλακα, ανέφερε το Sinai for Human Rights στο X.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα είπε ότι έλαβε «αποκλειστικά πλάνα που επιβεβαιώνουν τον αποκλεισμό αιγυπτιακών φορτηγών καυσίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας από την πρόσβαση στα χερσαία σύνορα της Ράφα, αφού το Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση προς τις αιγυπτιακές αρχές ότι εάν φέρει προμήθειες βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, τα φορτηγά θα βομβαρδιστούν».

Το κανάλι 12 του Ισραήλ ανέφερε επίσης ότι «έστειλε μήνυμα στην Αίγυπτο σήμερα» σχετικά με την παράδοση βοήθειας.

Αυτό έρχεται μια ημέρα αφότου ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιαόβ Γκαλάντ διέταξε τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της εισόδου τροφίμων, νερού, καυσίμων ή πρόσβασης σε ηλεκτρική ενέργεια καθώς το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς της πολιορκούμενης Λωρίδας.

Διαβάστε επίσης:

Η Φινλανδία καταγγέλλει σαμποτάζ αγωγού φυσικού αερίου και «δείχνει» προς τη Ρωσία

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη μάχη κατά της Χαμάς συμμετέχει και ο πρωταγωνιστής του «Χάους» του Netflix (Video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στα σύνορα με τη Γάζα λέει το Τελ Αβίβ – Φρίκη από βίντεο με εκτελέσεις αμάχων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:54