search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:53
MENU CLOSE

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη υπό το βάρος των εξελίξεων

11.10.2023 17:52
MITSOTAKIS510_new

Η νέα «έκρηξη» βίας στη Μέση Ανατολή, μετά την εισβολή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και την σκληρή απάντηση της Ιερουσαλήμ – με συνεχείς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και σχέδια για χερσαία επιχείρηση – οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα.

Έτσι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε για το μεσημέρι της Πέμπτης το ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να γίνει μια επισκόπηση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ να αμυνθεί, μετά την επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, ωστόσο αναγνωρίζεται ότι η έκρυθμη κατάσταση μπορεί να έχει συνέπειες και για την Ελλάδα.

Επίσης, δεδομένου ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αποκλεισμό, εκτός από μια δίοδο προς την Αίγυπτο (η οποία, ωστόσο, την Τρίτη έγινε στόχος του Ισραήλ), το ΚΥΣΕΑ αναμένεται να εξετάσει και το ενδεχόμενο νέων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα, όσο η κατάσταση στην περιοχή θα παραμένει σε φάση… ανάφλεξης.

Τέλος, η κυβέρνηση, τη Δευτέρα, διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, άφησε να εννοηθεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας παρακολουθούν και την κατάσταση που επικρατεί στις δομές προσφύγων και μεταναστών, αλλά και συνολικά στις διάφορες κοινότητες μεταναστών εντός της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ακραία στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Εξωτερικών για τη συμφωνία στην περιοχή της Πύλας – «Αποκαθίσταται η τάξη»

ΣΥΡΙΖΑ: Στέλεχος της Ομπρέλας ζητεί την καθαίρεση Κασσελάκη από την ΚΕ – Αποστάσεις για ΣΕΒ και από Βούτση

ΣΥΡΙΖΑ-Η Πέρκα απαντά στη Τζάκρη: Αν κάποιος ήθελε ένα άλλο κεντρώο κόμμα, θα μπορούσε να φτιάξει δικό του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:53