search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:17
MENU CLOSE

Γάζα: Έληξε η διορία του Ισραήλ για απομάκρυνση αμάχων – Προ των πυλών η χερσαία επίθεση

15.10.2023 13:58
gaza 662- new

Έληξε στις 13:00 (ώρα Ισραήλ και Ελλάδος) η νέα διορία που είχε δώσει ο ισραηλινός στρατός στους κατοίκους της πόλης της Γάζας και της βόρειας Γάζας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς τον νότο.

Σε ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απεικονιζόταν ένας διάδρομος όπου δεν θα πραγματοποιούνταν επιθέσεις από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

«Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, παρακαλείστε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να μετακινηθείτε προς από τη βόρεια Γάζα προς τον νότο. Η ασφάλειά σας και η ασφάλεια των οικογενειών σας έχει σημασία. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες μας και κατευθυνθείτε νότια. Να είστε σίγουροι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν ήδη εξασφαλίσει την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των οικογενειών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

Κινητικότητα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας

Την ίδια στιγμή, όπως μεταφέρουν ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ, ισραηλινά στρατεύματα συνεχίζουν να συγκεντρώνονται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που ίσως σημαίνει ότι έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία για τη χερσαία επέμβαση στη Γάζα, όπως έχουν προαναγγείλει οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη είναι 2.383 Παλαιστίνιοι νεκροί, ενώ σε 10.814 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με πηγές στο παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως σκότωσαν στη Γάζα άλλον έναν ύποπτο ως οργανωτή των μεγάλης κλίμακας επιθέσεων που πραγματοποίησε η Χαμάς.

Ο Μπιλάλ Αλ Κέντρα, διοικητής των μονάδων της Χαμάς στη Χαν Γιούνις, σκοτώθηκε σε αεροπορικές επιδρομές χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα το πρωί οι ένοπλες δυνάμεις του Ισράηλ (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, IDF).

Άλλοι τρομοκράτες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ σκοτώθηκαν επίσης, σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου διάσημος σκηνοθέτης και η σύζυγός του

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Ισραήλ: Να κλείσει το Al Jazeera ζητά ο υπουργός Επικοινωνίας – «Παρακινεί τον κόσμο να υποστηρίξει τη Χαμάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:15