search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:33
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: «Όχι» σε συγχώνευση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ σε ενιαίο φορέα – «Είμαι εντελώς αντίθετος»

16.10.2023 17:04
SKOURLETES
Eurokinissi

«Ισχυρό Χτύπημα στην αλαζονεία και τους κυβερνητικούς εκβιασμούς» βλέπει ο Πάνος Σκουρλέτης στο εκλογικό αποτέλεσμα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του «Alpha 98.9» και τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την συζήτηση που έχει ανοίξει για συνεργασία προοδευτικών συγκλίσεων και συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης αριστερών και προοδευτικών συμμαχιών με προγραμματικές συγκλίσεις και προϋποθέσεις, αλλά κατά μια λογικής «συγχώνευσης» των δύο χώρων σε έναν ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, που θα περνά μέσα από την «μετάλλαξη» της Αριστεράς.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών ανέφερε ότι συνιστά «ένα ισχυρό χτύπημα στην κυβερνητική η αλαζονεία και τους εκβιασμούς».

Αναφερόμενος στην πολύ μεγάλη αποχή, έκανε λόγο για «ρεκόρ» το οποίο αποτελεί «ένα στοιχείο κρίσης της πολιτικής εκπροσώπησης». Από εκεί και πέρα, είπε, υπήρξε ένα μήνυμα αντικυβερνητικό το οποίο δόθηκε σε πάρα πολλές περιοχές με πάρα πολλούς τρόπους».

Πολλά τα συμπεράσματα

Μιλώντας για τα πρόσωπα και το ποιος κέρδισε και που, σημείωσε πως «δεν υπάρχει ένα μόνο συμπέρασμα. Υπήρξαν δήμαρχοι που είχαν έργο, ήταν γειωμένοι και ξανακερδίσανε, και αλλού κερδίσανε πρόσωπα νέα σε συνδυασμό όμως με την αποτυχία του απερχόμενου περιφερειάρχη ή του απερχόμενου δημάρχου. Ας μην βιαστούμε για συμπεράσματα τα οποία να είναι μόνο σε μία κατεύθυνση».

Και πρόσθεσε, ενδεικτικά: «έχει ιδιαίτερη σημασία να κατανοήσουμε τα αποτελέσματα ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε κάθε δήμο ή περιφέρεια. Για παράδειγμα, απέναντι σε έναν αποτυχημένο δήμαρχο, τον κ. Μπακογιάννη, κέρδισε ένα νέο πρόσωπο, ο κ. Δούκας, Από την άλλη, ο κ. Πελετίδης είναι ένας άνθρωπος πολύ γνωστός, είχε ένα έργο το οποίο αναγνωρίστηκε από τους Πατρινούς και βγήκε για τρίτη φορά, όπως ο κ. Ρούσος στο Χαλάνδρι. Θέλω να πω λοιπόν ότι πρέπει κάθε φορά να εξετάζουμε και τις ιδιαίτερες περιπτώσεις και συνθήκες που επικρατούν σε κάθε δήμο η περιφέρεια».

Σε ό,τι αφορά τoν ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «έδωσε τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών κάτω από τη σκιά του πολύ κακού αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών».

«Είμαι εντελώς αντίθετος στην συγχώνευση σε ενιαίο φορέα με την κεντροαριστερά»

Ερωτηθείς για τα σενάρια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ προσχώρησε σε τρεις επισημάνσεις:

«Πρώτα απ’ όλα ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές επεδίωκε συμμαχίες και πάντοτε στο δεύτερο γύρο ήταν δεδομένο ότι θα υποστήριζε τα προοδευτικά σχήματα. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Δεύτερον, αν το ζητούμενο, όπως σας είπα πριν, είναι η διαμόρφωση πολιτικών και κοινωνικών προϋποθέσεων, που θα διαμορφώσουν ένα ανταγωνιστικό πόλο προς τη Νέα Δημοκρατία και θα διεκδικήσουν την κυβέρνηση, αυτό θέλει προγραμματικές συγκλίσεις και προϋποθέσεις. Τρίτον, είναι άλλο αυτό που σας ανέφερα τώρα μόλις, δηλαδή η συγκρότηση αριστερών και προοδευτικών συμμαχιών και άλλο η συγχώνευση και η μετάλλαξη της Αριστεράς σε ένα ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς. Απέναντι σε αυτή την άποψη είμαι εντελώς αντίθετος και ακούω στελέχη και από τον δικό μας τον χώρο που την λένε, πράγμα που δείχνει, από το 2019 και έπειτα πώς εννοούσανε την διεύρυνση».

«Από τότε που δώσαμε στην διεύρυνση του χώρου μας την προοπτική της εγκατάλειψης της Αριστεράς, η συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Φρένο σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ από Ανδρουλάκη – Η δήλωση Παπανδρέου που έβαλε φωτιά  

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η μεγάλη «σφαγή» των νυν δημάρχων, οι πολίτες «μαύρισαν» 117 – Ένας στους τρεις δεν βγήκε

Παύλος Μαρινάκης: Πλήρης κάλυψη σε Αυγενάκη και Γεωργιάδη – «Πήραμε το μήνυμα της κάλπης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:32