search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:08
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Φρένο σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ από Ανδρουλάκη – Η δήλωση Παπανδρέου που έβαλε φωτιά  

16.10.2023 15:50
androulakis-papandreou

Με την χθεσινή μεγάλη ανατροπή στην Αθήνα αλλά και τη νίκη στη Θεσσαλία «φούντωσε» η συζήτηση για το αύριο των… προοδευτικών δυνάμεων. Το ενδιαφέρον είναι ότι η κουβέντα δεν ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ως συνήθως – αλλά από τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.  

Η δήλωση του Παπανδρέου που έβαλε φωτιά  

Λίγο μετά την οριστικοποίηση της νίκης του Χάρη Δούκα ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο του εκλεγμένου δημάρχου για να τον συγχαρεί. Η δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού, η οποία προηγήθηκε (!) του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ σήκωσε σκόνη. «Όταν ενώνονται οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο με γνώσεις, δυνατότητες και όραμα, μπορεί να γίνει ανατροπή. Είναι ένα μήνυμα που θα αντηχήσει σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη νίκη, μια νέα αρχή, ένα μεγάλο μήνυμα για τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. Όπως είναι λογικό αυτή η δήλωση ερμηνεύτηκε από τα στελέχη στον χώρο της Κεντροαριστεράς ως «κλείσιμο ματιού» στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη ήθελαν να «ρίξουν» τους τόνους λέγοντας πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τα όσα σταθερά λέει για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. 

«Όχι» σε ΣΥΡΙΖΑ 

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούν καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέφοντας μάλιστα και τις προτάσεις περί της κοινής καθόδου στις Ευρωεκλογές. Η στήριξη στον Χάρη Δούκα ήρθε – όπως λένε – από ανάγκη ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος καθώς ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ αλλά και στέλεχος του Κινήματος. Στην ερμηνεία – ανάλυση του αποτελέσματος κορυφαία στελέχη επισημαίνουν ότι δεν προκύπτει κάποια επιθυμία του κόσμου για συνεργασία. Το μέτωπο απέναντι σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί, ξεκαθαρίζουν κορυφαία στελέχη.  

Ηρεμία και συνεχές διμέτωπο 

Μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές κόντρες κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι πέρα από σαφές ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσα από τις νίκες θα επιφέρει την ηρεμία στο κόμμα αλλά και θα χαράξει τη στρατηγική του απέναντι στους δύο αντιπάλους, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον Μητσοτάκη είναι τεράστιο το πλήγμα να χάσει τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Από την άλλη, στη Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να αναδείξουν και τη σημαντική απουσία επαφής του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, καθώς, όπως λένε, το αποτέλεσμα της κάλπης του β’ γύρου της Κυριακής ήταν ακόμα μία αποδοκιμασία προς τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, τόσο ο Ανδρουλάκης όσο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα σηκώσουν τους τόνους απέναντι στον Μητσοτάκη σε ζητήματα καθημερινότητας.  

Τώρα… Ευρωεκλογές   

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη υποστηρίζουν πλέον το «ΠΑΣΟΚ είναι το 2ο κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και έχει βάλει γερά τις βάσεις για να πάει ακόμα πιο ψηλά στις ευρωεκλογές. Καθόλου τυχαία δεν είναι και η χθεσινοβραδινή δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη: «Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται μία ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Μια ισχυρή αξιόπιστη δύναμη που θα δώσει μία άλλη πνοή στον ελληνικό λαό. Για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαιη ανάπτυξη». 

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Μαρινάκης: Πλήρης κάλυψη σε Αυγενάκη και Γεωργιάδη – «Πήραμε το μήνυμα της κάλπης»

ΣΥΡΙΖΑ: Καταλογίζει αλαζονεία στον Ανδρουλάκη και καλεί το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων

ΠΑΣΟΚ: «Μετράει» 100 δήμους, τις τρεις μεγάλες πόλεις και μιλά για ανοδική πορεία  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20