search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:16
MENU CLOSE

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Στη Γερμανία το payzy – Στο 1 δισ. ευρώ η αξία της ακίνητης περιουσίας του ομίλου

17.10.2023 10:36
payzy2

Στην επιτυχημένη μέχρι στιγμής πορεία του payzy στην ελληνική αγορά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, η οποία οδήγησε στην πιλοτική χρησιμοποίηση του στη Γερμανία με στόχο τη μελλοντική εξαγωγή του προϊόντος και σε άλλες αγορές. Μάλιστα οι χρήστες του payzy έχουν ήδη φτάσει τους 145.000 στην Ελλάδα ενώ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για νέα σχέδια ανάπτυξης του στην εγχώρια αγορά.

Στο πλαίσιο παρουσίασης του ανακαινισμένου μεγάρου του ΟΤΕ σε δημοσιογράφους η διοίκηση τάχθηκε υπέρ της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των τιμολογίων καθώς όπως αναφέρθηκε, η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική χώρα μέλος της ΕΕ που δεν έχει εναρμονίσει την νομοθεσία της με την ευρωπαϊκή νομοθεσία στο ζήτημα αυτό.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαμάζ: «Έχουμε υποστεί τεράστιες αυξήσεις σε όλα τα κόστη ενέργειας και όχι μόνο και οι πάροχοι έχουν επωμιστεί όλο το μέρος αυτών. Γι’ αυτό και συζητήσαμε για αλλαγή του κανονισμού για το οποίο όμως δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια τελική απόφαση».

Σε ερώτηση για την πορεία της μετοχής, η οποία έχει «κολλήσει» εδώ και καιρό στα επίπεδα των 13,5 ευρώ, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι δεν έχει να δώσει κάποια εξήγηση καθώς όλα τα βασικά μεγέθη της εταιρείας είναι υγιέστατα και ότι η μετοχή ακολούθησε την πορεία αντίστοιχων εταιρειών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. «Οι επενδυτές μεταφέρουν κεφάλαια από τη μία μετοχή στην άλλη, που πιστεύουν ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα», είπε ο κ. Τσαμάζ.

Σε ότι αφορά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχει στο χαρτοφυλάκιο του ο ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι δίνει μεγάλο βάρος σε αυτή καθώς αποτελεί τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για τον όμιλο με αξία κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα τελευταία χρόνια έχουν επισκευαστεί, συντηρηθεί ή και ανακαινιστεί συνολικά πάνω από 60 κτίρια σε όλη την Ελλάδα, που αντιστοιχούν περίπου σε 120.000 τμ. με ευρεία γκάμα χρήσεων, από εμπορικά καταστήματα και χώρους logistics μέχρι call centers και καινοτόμους χώρους εργασίας, όπως το Telekom IT hub, το νέο κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού του ομίλου Deutsche Telekom στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ΟΤΕestate, θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, αξιοποίηση και διαχείριση του συνόλου του χαρτοφυλακίου του, καθώς και στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του ομίλου, αναλαμβάνοντας όλες τις κατασκευές και την υποστήριξη χώρων, έργων και εγκαταστάσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΜΗΕ: Επενδύσεις 5,7 δισ. σε διεθνείς διασυνδέσεις και υποδομές στο επικαιροποιημένο 10ετές πρόγραμμα

Τουρισμός: Ενίσχυση από 80-400 χιλ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για ξενοδοχεία, camping και καταλύματα – Οι επιλέξιμες δαπάνες

Πόσο πλήττεται ο ελληνικός Τουρισμός από τον πόλεμο στο Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59