search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 06:40
MENU CLOSE

Όμιλος IOGR (Sky express): Στρατηγικός επενδυτικός στόχος τα μεγάλα ξενοδοχεία σε περιοχές με αεροπορική σύνδεση

18.10.2023 14:51
grylos

Στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του θέτει ο Όμιλος IOGR για τα επόμενα χρόνια τα πολυτελή ξενοδοχεία με πολλά δωμάτια.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, στον οποίο ανήκει η αεροπορική εταιρεία Sky Express, τα ξενοδοχεία αυτά θα βρίσκονται σε περιοχές με αεροπορική σύνδεση έτσι ώστε να προκύψουν συνέργειες μεταξύ των δύο δραστηριοτήτων.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί την, προ τριετίας, συμφωνία που έχει συνάψει ο όμιλος IOGR με τη HotelBrain, στην οποία διατηρεί στρατηγικό ποσοστό μετοχικής συμμετοχής.

Η Hotel Brain, η οποία δραστηριοποιείται στον τουρισμό μέσω μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων έχει σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της περισσότερα από 100 ιδιόχρηστα ξενοδοχεία, ενώ για τη χρήση 2023 αναμένει ξενοδοχειακό τζίρο άνω των €100 εκ., όπως και το 2022.

Ο κ. Ιωάννης Γρύλος, ιδρυτής & πρόεδρος του Ομίλου IOGR δήλωσε:

«Στόχος του Ομίλου μας είναι η ενίσχυση των συνεργειών που συμβάλλουν στη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας στο συνολικό τουριστικό προϊόν, ενώ παράλληλα η απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων μεγάλου όγκου έχει πλέον ενταχθεί στις άμεσες προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας, επιτυγχάνουμε σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, καθώς και βέλτιστη διαχείριση του επιχειρηματικού κινδύνου. Έτσι, μπορούμε να είμαστε προτιμητέος συνομιλητής σε συναλλαγές που αφορούν σε ξενοδοχειακά assets.»

Ο Όμιλος IOGR δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα των logistics, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της παραγωγής, τυποποίησης και εξαγωγής ελαιόλαδου και πλέον εισέρχεται δυναμικά και στο χώρο του Τουρισμού.


Διαβάστε επίσης:

Eλληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος): Μπαίνει ακόμα πιο δυνατά στην κυπριακή αγορά με νέο εργοστάσιο – Στα 40 εκατ. ευρώ η επένδυση

ΑΔΜΗΕ: Επενδύσεις 5,7 δισ. σε διεθνείς διασυνδέσεις και υποδομές στο επικαιροποιημένο 10ετές πρόγραμμα

Τουρισμός: Ενίσχυση από 80-400 χιλ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για ξενοδοχεία, camping και καταλύματα – Οι επιλέξιμες δαπάνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49