search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:26
MENU CLOSE

Μπενζεμά: Μετά την υποστήριξη στους Παλαιστίνιους τον συνδέουν με τις δολοφονίες καθηγητών από τζιχαντιστές

19.10.2023 20:30
benzema

Ένα από τα πιο διάσημα αστέρια του γαλλικού ποδοσφαίρου, αλλά ο νικητής της Χρυσής Μπάλας του 2022, ο Καρίμ Μπενζεμά, βρίσκεται στο στόχαστρο του γαλλικού πολιτικού συστήματος με αφορμή τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είχε δήλωσε δημόσια τη στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό και πιο συγκεκριμένα στα θύματα των βομβαρδισμών στη Γάζα. «Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας που είναι για άλλη μια φορά θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται γυναίκες ή παιδιά».

Μιλώντας στο γαλλικό CNews τη Δευτέρα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανίν κατηγόρησε τον Μπενζεμά ότι είχε διασυνδέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια θρησκευτική και πολιτική ομάδα που η Γαλλία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Στην τηλεοπτική συνέντευξη, ο Γάλλος υπουργός είπε: «Έχουμε κλείσει 1.100 ισλαμιστικά ιδρύματα. Και τις τελευταίες εβδομάδες, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ο κ. Μπενζεμά συνδέεται, το ξέρουμε όλοι, με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

«Επιτιθέμεθα σε μια Λερναία Ύδρα που είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα επειδή δημιουργούν έναν “ατμοσφαιρικό τζιχαντισμό”, όπως θα έλεγε ο Gilles Kepel», πρόσθεσε ο υπουργός, αναφερόμενος στον πολιτικό επιστήμονα.

Ο ίδιος δεν παρείχε κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του. 

Σε συνέντευξή του στο BFMTV-RMC Sport του CNN την Πέμπτη, ο δικηγόρος του Μπενζεμά, Hugues Vigier, αρνήθηκε ότι ο επιθετικός είχε οποιεσδήποτε σχέσεις με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και είπε ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον του υπουργού.

«Ο Νταρμανίν δίνει ψευδείς πληροφορίες και αυτό δεν είναι κάτι που το κάνεις επιπόλαια», είπε ο Vigier. «Όταν είσαι υπουργός Εσωτερικών, δεν έχεις δικαίωμα, ο λόγος σου είναι δεσμευτικός».

Ο Vigier πρόσθεσε: «Και λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια, ποια είναι η σχέση με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους; Άρα δεν τους υποστηρίζει. Και το απολύτως απίστευτο είναι ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας της Γαλλίας είναι ικανός να κάνει τέτοιες προφανείς δηλώσεις, χωρίς καμία επαλήθευση, αλλιώς δεν θα τις είχε κάνει.

Ο Μπενζεμά κέρδισε το UEFA Champions League πέντε φορές και σημείωσε 354 γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, προτού μετακομίσει το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα της Σαουδικής Αραβικής Πρωταθλήτριας Αλ-Ιτιχάντ.

Ο επιθετικός έχει 97 συμμετοχές για την εθνική ομάδα ανδρών της Γαλλίας, σημειώνοντας 37 γκολ, και αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους Γάλλους παίκτες όλων των εποχών. 

Στο στόχαστρο της ακροδεξιάς

Από την αντιπαράθεση δεν έλειψε και ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ, ο οποίος υπήρξε και υποψήφιος για την γαλλική προεδρία.

Ο Ζεμούρ πήγε ένα βήμα παραπέτα και συνέδεσε άμεσα τον παίκτη με τις δολοφονίες των καθηγητών Σαμουέλ Πατί (το 2020) και Ντομινίκ Μπερνάρ (13 Οκτωβρίου 2023). 

«Καρίμ Μπενζεμά, ξέρουμε ότι έπαιξε στη γαλλική ομάδα τυχαία, μόνο για χρήματα και αθλητικά αποτελέσματα. Το είπε ο ίδιος. Δεν είναι Γάλλος στην καρδιά. Δεν του αρέσει η Γαλλία, δεν την αγάπησε ποτέ». είπε ο Ζεμούρ στο France 2.

«Το γαλλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κόσμου των προαστίων εδώ και πολύ καιρό, και καθώς ο κόσμος των προαστίων εξισλαμίζεται όλο και περισσότερο, το γαλλικό ποδόσφαιρο εξισλαμίζεται όλο και περισσότερο. (…) Δεν ξέρω τι είναι ισλαμιστής, αυτό που ξέρω είναι ότι είναι μουσουλμάνος που θέλει να εφαρμόσει τη σαρία, η σαρία προβλέπει τζιχάντ και τζιχάντ σημαίνει να σκοτώσεις τον Dominique Bernard και να σκοτώσεις τον Samuel Paty. (…) Κι αν κάνω σύνδεση μεταξύ των απόψεων του Καρίμ Μπενζεμά και του δολοφόνου του δασκάλου των γαλλικών; Οπωσδήποτε, κάνω απευθείας σύνδεσμο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Σαρία είναι ένας θεϊκός τρόπος, ότι τους επιβάλλεται και ότι αυτή η Σαρία παρέχει, μεταξύ άλλων, τζιχάντ που είναι ο ιερός πόλεμος κατά των απίστων. Οι άπιστοι είμαστε εσύ κι εγώ» συνέχισε.

Ντιαλό για Μπενζεμά: «Οι ποδοσφαιριστές είναι πολίτες»

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι «ένας από τους κορυφαίους Γάλλους παίκτες», δήλωσε την Πέμπτη (19/10) ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFF), Φιλίπ Ντιαλό, την ώρα που ο πρώην διεθνής κατηγορείται από τον υπουργό Εσωτερικών για «σχέσεις με τη μουσουλμανική αδελφότητα.»

«Σχετικά με το θέμα του Καρίμ Μπενζεμά, ειλικρινά δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτή τη διαμάχη, δεν γνωρίζω τα γεγονότα», δήλωσε ο επικεφαλής της FFF, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιούνιο, αφού πρώτα διετέλεσε προσωρινός πρόεδρος μετά την παραίτηση του Νοέλ Λε Γκρα στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Έχω μια εικόνα του Καρίμ ως έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους παίκτες, με έναν τεράστιο κατάλογο επιτευγμάτων, ο οποίος κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα, και επιμένω σε αυτό», πρόσθεσε.

Ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι σχετικά με τα σχόλια του Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος κατηγόρησε τον πρώην Γάλλο διεθνή ότι έχει «διαβόητες σχέσεις με τη μουσουλμανική αδελφότητα», μια ισλαμιστική οργάνωση που ιδρύθηκε στην Αίγυπτο.

Η κατηγορία αυτή ακολουθεί τη δημοσίευση του Καρίμ Μπενζεμά στο X, ενός μηνύματος σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς, στο οποίο προσφέρει «όλες (του) τις προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας, θύματα για άλλη μια φορά αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε τις γυναίκες ούτε τα παιδιά.»

Ορισμένοι έχουν επίσης επικρίνει το Γάλλο σταρ του ποδοσφαίρου επειδή δεν εξέφρασε συμπόνια για τους Ισραηλινούς που έπεσαν θύματα των μεγάλης κλίμακας φρικαλεοτήτων και δολοφονιών που διέπραξε το ισλαμιστικό κίνημα στις 7 Οκτωβρίου.

Ο παίκτης, ο οποίος από τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας, υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι αυτών των κατηγοριών μέσω του δικηγόρου του την Τετάρτη.

«Η προσευχή στις 15 Οκτωβρίου για τον άμαχο πληθυσμό κάτω από βόμβες που δεν λυπούνται ούτε τις γυναίκες ούτε τα παιδιά, προφανώς δεν συνιστά “προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς” ή “συνενοχή στην τρομοκρατία ή πράξεις συνεργασίας», υποστήριξε ο Ιγκ Βιζιέρ.

Επίσης, ερωτηθείς σχετικά με τη στάση των ποδοσφαιριστών στη σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, ο πρόεδρος της FFF υποστήριξε ότι «οι ποδοσφαιριστές είναι πολίτες όπως όλοι οι άλλοι, και αν αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις απόψεις τους για ορισμένα θέματα, αυτό είναι απολύτως φυσικό.»

Ακόμα κι έτσι, διευκρίνισε ότι «στο γήπεδο, στο ποδόσφαιρο, η προσέγγισή μας είναι να φέρνουμε τους ανθρώπους κοντά και να τους ενώνουμε».

Διαβάστε επίσης:

Πανσερραϊκός: Κλείνει το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών λόγω στατικής ανεπάρκειας – Στον «αέρα» ο αγώνας με τον Άρη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έκανε μήνυση σε εταιρεία κρεβατιών – Ζητάει πίσω 95.000 δολάρια

Παρέμβαση Σαλάχ για Γάζα, μετά την κατακραυγή: «Να σταματήσουν οι σφαγές αθώων» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:25