search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:44
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αρνείται να καταθέσει έγγραφα που αφορούν στις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία

20.10.2023 10:53
pasok_new

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τη ότι αρνείται να καταθέσει στη Βουλή έγγραφα που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και τη διεκδίκηση πόρων από την ΕΕ μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία. 

«Γιατί; Τι φοβούνται; Είναι αδιανόητη η άρνηση να καταθέσουν τα πλήρη κείμενα που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα το αφήσει το ζήτημα έτσι. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές αντιτάσσονται στον εποικοδομητικό διάλογο, καταρρακώνουν τη διαμόρφωση εθνικών στρατηγικών και προσβάλλουν την Δημοκρατία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ με αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέγραφαν οι βουλευτές του, που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ζητούσε από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να καταθέσει στη Βουλή: 

  1. Το πλήρες κείμενο της πρότασης αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υπέβαλλε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 31 Αυγούστου, και,
  2. Το πλήρες κείμενο της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης για την διεκδίκηση νέων πόρων από την Ε.Ε. μετά τα πρόσφατα πλήγματα στον εθνικό παραγωγικό ιστό από τις θεομηνίες που έπληξαν τη χώρα.

Η κυβέρνηση, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, απάντησε στις 19 Οκτωβρίου 2023, αλλά «δεν έστειλε τίποτα. Ούτε ένα έγγραφο από αυτά που ζητήθηκαν. Παρά μόνο μία έκθεση ιδεών 5 παραγράφων η οποία ολοκληρώνεται με την κατάπτυστη υπεκφυγή: «όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Επιτροπή και το κείμενο της πρότασης Αναθεώρησης οριστικοποιηθεί και εγκριθεί, θα είναι στη διάθεση της Βουλής και των Ελλήνων πολιτών».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση «κρατάνε κρυφά δηλαδή αυτά που ζήτησαν, θα δημοσιοποιήσουν μόνο αυτά που θα εγκριθούν. Προφανώς για να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης». 

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικός συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας για εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά και ακόμα 3 αδικήματα

Ραφήνα: Καταγγελία 15χρονης για αρπαγή και σεξουαλική επίθεση – Συνελήφθη νεαρός άνδρας στη Νέα Μάκρη 

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος κάνει μια δυσοίωνη πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό – «Η… άπνοια στην Ελλάδα δεν θα διαρκέσει πολύ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:34