search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:18
MENU CLOSE

Γαλλία: Συνελήφθη έφηβος με μαχαίρι έξω από τη Συναγωγή στο Στρασβούργο

20.10.2023 17:50
SUNAGWGE

Στη σύλληψη 15χρονου αγοριού, που έφερε πάνω του ένα μαχαίρι, προχώρησε η αστυνομία της Γαλλίας κοντά στη συναγωγή του Στρασβούργου.

Σύμφωνα με τη France News 24, το Le Figaro και όσα μεταδίδουν τα υπόλοιπα διεθνή ΜΜΕ ο συλληφθείς είναι Γάλλος με καταγωγή από την Τσετσενία.

Ο 15χρονος είπε στην αστυνομία ότι δεν γνώριζε ότι βρίσκεται κοντά σε συναγωγή. Από έρευνες που έγιναν στο κινητό του, προέκυψε ότι σε μήνυμά του ανέφερε, απευθυνόμενος σε κάποιον συνομήλικό του, ότι σχεδιάζει να αποκτήσει ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ, καθώς και ότι ήθελε να γίνει «ο πιο διάσημος Τσετσένος».

Ο 15χρονος φέρεται να είπε στις αρχές ότι ήθελε να αποκτήσει το όπλο επειδή σχεδίαζε ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών.

Ο έφηβος έκρυψε το μαχαίρι στο μανίκι του και όταν τον συνέλαβαν οι ομοσπονδιακές Αρχές της Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι ήταν σουγιάς με λάμα 12 εκατοστών. Ο Τσετσένος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι το κτίριο ήταν Συναγωγή.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για θέματα ασφαλείας, καθώς υπάρχουν φόβοι για επιθέσεις κατά Ισραηλινών, λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ισραηλινός συντονιστής για την απελεύθερωση των ομήρων στη Γάζα έβαλε τις φωνές σε Ευρωπαίους πρεσβευτές

«Παλεύουμε για την ύπαρξή μας», λέει ο ισραηλινός στρατός πριν την χερσαία σφαγή στη Γάζα – «Νέο καθεστώς ασφαλείας» αφού εξαλειφθεί η Χαμάς

Πόλεμος στη Γάζα: Οι ΗΠΑ δίνουν στο Ισραήλ βλήματα πυροβολικού που προορίζονταν για την Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:18