search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 16:34
MENU CLOSE

Ακόμη τους βασανίζει το… debate στη ΝΔ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2304
19/10/2023
21.10.2023 09:30
bakogiannis_doukas

Τελικά το ντιμπέιτ με τον Χάρη Δούκα ευνόησε ή έβλαψε τον Κώστα Μπακογιάννη ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων; Στο κυβερνών κόμμα πάντως υπάρχουν δύο γραμμές για το ζήτημα: η μία αναφέρει ότι η τηλεμαχία, ακόμη κι αν δεν έβλαψε τον Μπακογιάννη, σίγουρα ωφέλησε τον Δούκα, ο οποίος κέρδισε προβολή, ενώ ήταν ένας σχετικά άγνωστος υποψήφιος.

Η άλλη γραμμή – η, ας πούμε, επίσημη – λέει ότι καλώς ο Μπακογιάννης δέχθηκε να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ και ότι η ήττα του οφείλεται κυρίως στην «υπερσυσπείρωση» που παρατηρήθηκε σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και παρατάξεων υπέρ του Δούκα και στην αποσυσπείρωση που καταγράφηκε στο εκλογικό σώμα της ΝΔ στον Δήμο Αθηναίων.

Τι από τα δύο ισχύει; Πιο νηφάλιες φωνές λένε ότι εν μέρει ισχύουν και τα δύο. Δηλαδή και ο Δούκας κατάφερε να κερδίσει προβολή από την τηλεμαχία, αλλά και ο Μπακογιάννης δεν μπόρεσε να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του, πολλοί εκ των οποίων πιθανώς θεώρησαν μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ότι είχε «κλειδώσει» η νίκη και απλώς απείχαν από την κάλπη.

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης για διαγραφή Τζουμάκα: Σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο

Παρέμβαση Καραμανλή για την εξωτερική πολιτική σε παρουσίαση βιβλίου

Στην Ελλάδα το γλέντι του γάμου Κασσελάκη με τον Τάιλερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 16:34