search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 17:22
MENU CLOSE

Δήμητρα Λιάνη για τις τελευταίες στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου: «Τον μάλωνα, του έλεγα “σήκω” ενώ είχε φύγει από τη ζωή»

22.10.2023 12:38
dimitra_liani_andreas_papandreou

Για τις τελευταίες στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου μίλησε, μεταξύ άλλων, η Δήμητρα Λιάνη στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ.

«Οι τελευταίες στιγμές του Ανδρέα ήταν πολύ συγκινητικές. Δεν έφευγα από το πλάι του, ήμουν εκεί συνεχώς. Πήγαινε καλύτερα και ξαφνικά ήταν, αυτό που λέω μέσα μου, ότι πατάω ένα κουμπί και θέλω τώρα να φύγω», ανέφερε αρχικά.

»Ήταν σαν να το αποφάσισε ο ίδιος. Αισθανόταν σε εκείνη τη φάση κάπως αδύναμος και δεν ήθελε αυτή η εικόνα του να βγει προς τα έξω, ας πούμε στο συνέδριο το οποίο ερχόταν», συνέχισε.

«Υπήρχε ένα “σ’ αγαπώ και δεν θα σε απαρνιόμουν ποτέ και ότι σε ευχαριστώ για όσα χρόνια μου χάρισες”. Εγώ διερωτώμουν γιατί, αφού όλα πάνε καλά, σε σημείο που είχα πάθει ένα σοκ, όταν έφυγε. Δεν το πίστευα, τον μάλωνα, του έλεγα “σήκω” ενώ είχε φύγει από τη ζωή», πρόσθεσε.

«Ο Ανδρέας είχε σκηνοθετήσει στο μυαλό του το νεύμα»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου αναφέρθηκε στο περιβόητο νεύμα που είχε αφήσει εποχή.

«Είναι γεγονός! Ένιωθα ότι ήταν κομμένα τα πόδια μου, δεν είχα εξοικειωθεί. Όταν έχεις κόσμο παθιασμένο από κάτω, να σε χειροκροτεί, για μένα ήταν έξω από τη δική μου νοοτροπία και έπρεπε να μπω σε αυτό το κλίμα. Γυρίζοντας μετά από τέτοια πίεση, με έπαιρνε εκδότης και μου έλεγε “Μην τολμήσεις να έρθεις”. Μετά από πόσο καιρό οι μάσκες πέφτουν. Πού είναι όλα αυτά που σε κατηγορούσαν; Η Δήμητρα ήταν ένα παιδί με παιδική αφέλεια και ίσως ήταν και η παιδική αγνότητα που ο Ανδρέας αγάπησε και εκτίμησε», είπε.

«Κάποτε είπε σε συνέντευξή του ότι “Η Δήμητρα ήταν ο πιο ανιδιοτελής άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Θα μπορούσε να μου ζητήσει τα πάντα και δεν ζήτησε τίποτα”. Όταν τα λέει αυτά ένας παγκόσμιος ηγέτης μόνο να συγκινείσαι μπορείς. Μου είχε πει τότε ότι θα μου κάνει κάποιο νόημα και δεν είχα φανταστεί όλο αυτό. Το είχε σκηνοθετήσει στο μυαλό του και με είχε αφήσει απέξω. Με είχε αφήσει απέξω στο ότι θα πάμε στο Λονδίνο. Μου είχε πει ότι θα πάμε για εξετάσεις. Γνώρισα τον Κρεμαστινό και μου είπε ο Ανδρέας να του πω ότι θα πάμε το βράδυ για φαγητό. Όταν του το είπα, μου λέει “Τι λέτε κυρία μου; Ο πρόεδρος θα μπει κατευθείαν στο νοσοκομείο για εγχείρηση”. Οπότε σκουντάω τον Ανδρέα και του είπα “Τι λέει;” και έτσι έμαθα. Ό,τι θα με τρομοκρατούσε το περνούσε πιο υπόγεια», επισήμανε.

«Ο Τύπος ήταν σκληρός μαζί μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Ίσως λίγο άδικος! Νομίζετε ότι ο Ανδρέας δεν με πέρασε από σαράντα κύματα; Ήμουν συνεχώς εκεί, δεν έφυγα, δεν πήγαινα κάπου αλλού. Μου είπε “Πάρε δύο τρία ρούχα και βλέπουμε”. Φύγαμε 2-3 μήνες που ήταν καλοκαίρι και δεν είχα ρούχα. Υπήρξε δημοσιογράφος που μετρούσε το μήκος της φούστας. Υπήρξε τότε μεγάλη στεναχώρια αλλά υπήρξε ένας Ανδρέας που έλεγε ότι αυτά θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Δεν είχα σκεφτεί να φύγω από αυτή τη σχέση. Ήμουν τόσο ερωτευμένη και αγαπούσα τον χαρακτήρα του», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτές δοξάζονται… κρυπτόμενοι

Όπλο του Χάρη Δούκα η… ΔΗΜΑΡ

Στέφανος Κασσελάκης: «Fake News ότι παντρεύτηκα στα Χάμπτονς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 17:21