search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:23
MENU CLOSE

Επίκεινται και άλλες απελευθερώσεις ομήρων με διπλή υπηκοότητα από τη Χαμάς ισχυρίζονται οι ισραηλινοί

23.10.2023 18:42
hamas_1610_1920-1080_new
credit: AP

Πυρετός διαβουλεύσεων για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων, της Χαμάς, με διπλή υπηκοότητα, όπως μεταδίδουν οι New York Times. Για συμφωνία ΗΠΑ και Κατάρ, προκειμένου να απελευθερωθούν όμηροι μιλούν οι Ισραηλινοί.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, την ώρα που προετοιμάζεται η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, ενώ εντείνονται οι αμερικανικές πιέσεις να καθυστερήσει η ισραηλινή επίθεση ώστε να απελευθερωθούν και άλλοι όμηροι, εκτός από τις δύο γυναίκες που αφέθηκαν ελεύθερες την Παρασκευή.

Ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ, ο οποίος ηγείται της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών, λέει στους Times από το Κάιρο ότι το Ισραήλ θα πρέπει να καθυστερήσει μια χερσαία εισβολή για να επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις για την ομηρεία.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες, το να βιαστείς να το κάνεις αυτό μάλλον δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση», λέει.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το Channel 12 του Ισραήλ, το οποίο, επικαλούμενο πηγές από την ισραηλινή κυβέρνηση, μετέδωσε πως σύντομα αναμένεται να απελευθερωθούν όμηροι. Πρόκειται για συμφωνία που φαίνεται να επιτεύχθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της κυβέρνησης του Κατάρ, όπως είχε γίνει με τις δύο γυναίκες που απελευθερώθηκαν. «Μένει να το δούμε τις επόμενες ώρες ή αύριο» μεταδίδει η ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα έρχονται και οι πρώτες αντιδράσεις από τον ισραηλινό στρατό που λένε ότι δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα την χερσαία επέμβαση, είναι έτοιμοι, έχουν ολοκληρώσει τις αεροπορικές επιδρομές που θέλανε, 10.000 βόμβες έχουν πέσει σε στόχους της Χαμάς και ζητούν από την ισραηλινή κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως.

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του πολέμου

Την ίδια ώρα, νέα ανακοίνωση σχετικά με τους Παλαιστίνιους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά.

Ακόμα, 15.273 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι 436 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 182 παιδιών.

Το Aljazeera δημοσίευσε τα τελευταία στοιχεία για τους νεκρούς, τους τραυματίες και τους ομήρους ή αγνοούμενους κάθε πλευράς.

Σημειώνεται, ότι στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 1.405 άτομα, ενώ στη Δυτική Όχθη οι νεκροί ανέρχονται στους 95, ανάμεσά τους 30 παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικές ιαχές από Ιράν και Ισραήλ: «Αν χρειαστεί θα χτυπήσουμε με πυραύλους» – «Έχουμε αποδείξεις για τον ρόλο της Τεχεράνης»

Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο NATO

Γάζα: Μέσα στα «λαγούμια» της Χαμάς 30 μέτρα κάτω από γη κρύβεται μια πόλη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:17