search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:26
MENU CLOSE

Αρχηγός ισραηλινού στρατού: Έτοιμοι για εισβολή στη Γάζα – Έκκληση στους Παλαιστινίους να φύγουν σε ασφαλή σημεία

24.10.2023 17:23
stratos israil 987- new

Για «στρατηγικούς λόγους» καθυστερεί η αναμενόμενη χερσαία επίθεση στη Γάζα, παραδέχθηκε ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι, ο οποίος δήλωσε ότι περιμένει πολιτική εντολή.

«Το Ισραήλ βρίσκεται στο μέσο ενός πολέμου που ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Η Χαμάς το μετανιώνει ήδη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαλέβι σε συνέντευξη Τύπου κοντά στα σύνορα της Γάζας.

«Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό. Το IDF και η Νότια Διοίκηση έχουν ετοιμάσει “ποιοτικά” επιθετικά σχέδια για να επιτύχουν τους στόχους του πολέμου» διεμήνυσε σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Το IDF είναι έτοιμο για τον ελιγμό [εδάφους] και θα πάρουμε μια απόφαση με το πολιτικό κλιμάκιο σχετικά με το σχήμα και το χρονοδιάγραμμα του επόμενου σταδίου» σημείωσε.

Υπάρχουν, παραδέχθηκε ο Χέρτσι Χαλέβι, «τακτικοί και ακόμη και στρατηγικοί παράγοντες» που καθυστερούν την χερσαία επίθεση, αλλά επιτρέπουν στο IDF να προετοιμαστεί καλύτερα.

«Χρησιμοποιούμε κάθε λεπτό για να είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι. Και κάθε λεπτό που περνάει από την άλλη πλευρά, χτυπάμε τον εχθρό ακόμα περισσότερο. Σκοτώνοντας τρομοκράτες, καταστρέφοντας υποδομές, συλλέγοντας περισσότερες πληροφορίες για το επόμενο στάδιο» επισήμανε.

«Αυτό που συνέβη [σ.σ. στις 7 Οκτωβρίου, με τη σφαγή 1.400 Ισραηλινών από τη Χαμάς] είναι άνευ προηγουμένου από την ίδρυση του κράτους. Θα απαιτήσει μια θεμελιώδη αλλαγή στην πραγματικότητα ασφαλείας μας. Θα υπάρχει κόστος σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας του πολέμου» ξεκαθάρισε ο στρατηγός.

«Αυτός ο πόλεμος έχει μια διεύθυνση: Η ηγεσία της Χαμάς και όλοι όσοι έδρασαν υπό τις διαταγές της. Θα πληρώσουν το τίμημα για αυτό που έκαναν» είπε.

«Οι IDF πολεμούν τη Χαμάς, δεν πολεμούν τον πληθυσμό της Γάζας. O ισραηλινός στρατός θέλει οι κάτοικοι της Γάζας να ξεπεράσουν αυτόν τον πόλεμο όσο το δυνατόν πιο αβλαβείς», εξού και το Ισραήλ προτρέπει τους κατοίκους να απομακρυνθούν σε ασφαλείς περιοχές, όπου θα βρουν τροφή, νερό και φάρμακα.

«Κάθε κάτοικος της Γάζας θα πρέπει να λάβει την υπεύθυνη απόφαση [να απομακρυνθεί] για χάρη της ζωής του» υπογράμμισε.

Όπου οι άμαχοι χρειάζονται καύσιμα, το Ισραήλ θα διασφαλίσει ότι είναι διαθέσιμα. «Δεν θα επιτρέψουμε καύσιμα για τη Χαμάς, με τα οποία μπορεί να συνεχίσει να πολεμά το Ισραήλ» συμπλήρωσε όμως ο Χάλεβι.

Γάζα: Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός του πολέμου

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 5.791 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη των ισραηλινών πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των νεκρών αυτών βρίσκονται 2.360 παιδιά, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας ότι μόνον το προηγούμενο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 704 Παλαιστίνιοι.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε συνολικά 16.297, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Angelo Bruschini: Πέθανε ο κιθαρίστας των Massive Attack

Ισραηλινή όμηρος της Χαμάς που απελευθερώθηκε λέει ότι είχε καλή μεταχείριση μετά την αρχική βία που υπέστη

Φυλλάδια Ισραηλινού στρατού στη Γάζα: «Στείλτε μας πληροφορίες για ομήρους, εγγυόμαστε αμοιβή και διακριτικότητα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32