search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:28
MENU CLOSE

Θρίλερ με τη χερσαία εισβολή στη Γάζα: Αναβολή της επίθεσης ζητά ο Λευκός Οίκος μεταδίδει το CNN, μέχρι να απελευθερωθούν κι άλλοι όμηροι

22.10.2023 20:01
ISRAEL

Το CNN μετέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, επικαλούμενο πηγές από τον Λευκό Οίκο, ότι η Ουάσιγκτον ζητάει την αναστολή των χερσαίων επιχειρήσεων για αν δοθεί χρόνος για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς εδώ και μέρες.

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών άσκησε πίεση στο Ισραήλ να καθυστερήσει την επικείμενη χερσαία επιχείρησή του στη Γάζα για να επιτρέψει την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων και βοήθειας της Χαμάς στη Γάζα» ανέφερε το CNN, αποδίδοντας τη στάση αυτή του Λευκού Οίκου «στην πρόοδο στο μέτωπο των ομήρων και της ανάγκης μεταφοράς φορτηγών βοήθειας στη Γάζα».

Το αμερικανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας δεν σχολίασε άμεσα το δημοσίευμα.

Το όλο θέμα πάντως αποκτά χαρακτήρα διπλωματικού θρίλερ, καθώς η κίνηση της Χαμάς να απελευθερώσει χωρίς ανταλλάγματα τις δύο Αμερικανίδες περιέπλεξε τα πράγματα.

Η αγωνία στις δυτικές κυβερνήσεις και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες χτυπάει κόκκινο, καθώς ήδη από το Σάββατο η τρομοκρατική οργάνωση συνέδεσε ευθέως την τύχη των ομήρων (212 σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από το Ισραήλ) με την ενδεχόμενο χερσαία επίθεση από τις Ισραηλινές δυνάμεις στην πολύπαθη Γάζα.   

Σημειωτέον ότι το Τελ Αβίβ θεωρεί ότι η απελευθέρωση των ομήρων μπορεί να είναι μια προσπάθεια της Χαμάς να μειώσει την ισχύ της ισραηλινής στρατιωτικής απάντησης. Όπως δήλωσε συνεργάτης του Νετανιάχου «αυτή η στρατιωτική πίεση δεν πρόκειται να φύγει, γιατί αφέθηκαν ελεύθερες, δεν θα αλλάξει την αποστολή, που είναι η διάλυση της Χαμάς».

Διαβάστε επίσης:

Βρυξέλλες: Στους δρόμους 25.000 διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων

Εργαζόμενοι της ΕΕ αποδοκιμάζουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επιστολή διαμαρτυρίας για μονομερή υποστήριξη του Ισραήλ

Νέα απειλή Νετανιάχου κατά Χεζμπολάχ: Αν μπείτε στον πόλεμο, θα είναι η καταστροφή του Λιβάνου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:25