search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:47
MENU CLOSE

JTI: Μπαίνει στα προϊόντα τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού με το Ploom: Στις 10 χώρες λανσαρίσματος η Ελλάδα

24.10.2023 13:12
Untitled design (4)

Μεταξύ των δέκα πρώτων χωρών στις οποίες η JTI επέλεξε να κυκλοφορήσει το νέο προϊόν τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού Ploom είναι η Ελλάδα. Πρόκειται για μία παγκόσμια αρχική επένδυση 2 δις. δολαρίων του κολοσσού καπνικών προϊόντων στην προσπάθεια τoυ να εισέλθει στη νέα αυτή κατηγορία προϊόντων αρχικά από την Ευρωπαϊκή αγορά.

Σημειώνεται ότι το προϊόν ήδη κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο στην Ιαπωνία.

Το λανσάρισμα του Ploom στην ελληνική αγορά ανακοινώθηκε χθες από την JTI Hellas στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία πολιτικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον Βασίλη Βωβό, Executive Vice President CFO της διεθνούς JTI , ο όμιλος αυτή τη στιγμή επενδύει συνολικά 3 δις ευρώ προκειμένου το νέο  προϊόν να κυκλοφορήσει σε πάνω από 25 χώρες σε βάθος τριετίας.

Ήδη είναι διαθέσιμο σε 10 αγορές (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα όπως αναφέρθηκε παραπάνω) και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στις ΗΠΑ.

Στόχος της JTI είναι να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα μερίδια στην παγκόσμια αγορά προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού η οποία σήμερα υπολογίζεται ότι έχει μέγεθος της τάξης των 12-14 δις. δολ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βωβός, βάσει και των επενδύσεων που γίνονται, τοποθετεί τον πήχη για την JTI στο 15% της κατηγορίας διεθνώς.

Σε ότι αφορά την ελληνική αγορά ο κ. Βωβός ανέφερε ότι η JTI αποτελεί τον leader στα παραδοσιακά καπνικά προϊόντα, αλλά απέφυγε να θέσει κάποιον στόχο για το νέο προϊόν, δεδομένου ότι μπαίνει τέταρτη στη συγκεκριμένη κατηγορία στην Ελλάδα.

Εξέφρασε όμως αισιοδοξία για την επιτυχημένη πορεία του λόγω των τεχνικών και άλλων ποιοτικών χαρακτηριστικών του, και υπογράμμισε την ισχυρή παρουσία που έχει ο όμιλος στην Ελλάδα μετά και την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ το 2018.

Επίσης ο κ. Βωβός ανέφερε ότι η παρουσία της JTI στα προϊόντα τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού δεν θα αποδυναμώσει τα συμβατικά προϊόντα τα οποία συνεχίζουν και αυξάνονται σε όγκο στην ελληνική αγορά κατά 2% .

Όπως είπε στόχος της πολυεθνικής είναι να εξακολουθήσει να σημειώνει αύξηση αξίας και ανάπτυξης από τα συμβατικά προϊόντα καπνού και παράλληλα να χτίσει ένα ισχυρό μερίδιο αγοράς στην νέα κατηγορία.

Σε ότι αφορά τα sticks καπνού για τα Ploom αυτά σήμερα παράγονται στην Ιαπωνία και την Πολωνία αλλά ο κ. Βωβός δεν απέκλεισε την πιθανότητα να παράγονται στο μέλλον και στην Ελλάδα ανάλογα με τις συνθήκες και την πορεία του προϊόντος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  συμμετείχαν με ομιλίες και χαιρετισμούς ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης , ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Nakayama Yasunori και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος-ΣΕΚΕ, Κώστας Καραμανλής.

Διαβάστε επίσης:

One&Only Aesthesis: Στα μέσα Νοεμβρίου ανοίγει το beach resort, επένδυσης 300 εκατ. ευρώ, της Grivalia Hospitality

Paliria: «Πιάνει» τα 100 εκατ. τζίρο το 2023 – Πλάνα περαιτέρω διεθνοποίησης και ανάπτυξης της Τσαμπάσης  

Στρατηγική συνεργασία Alpha Bank και Unicredit – Προσφορά για το ποσοστό 9% του ΤΧΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:46