search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:53
MENU CLOSE

Μια ξεχωριστή συναυλία στην ακριτική Κάσο

25.10.2023 13:54
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΣΟΥ

Ο αγαπημένος φίλος και συνεργάτης Διονύσης Μαλλούχος, εξαίρετος πιανίστας και δάσκαλος, ήθελε πολλά χρόνια να έλθει στο νησί που μεγάλωσα, στην Κάσο. Η ευκαιρία του δόθηκε από τη συνεργασία του Συνδέσμου “Οι Φίλοι του Νησιού και της Θάλασσας” με τον Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου, στο πλαίσιο του Μουσικού Εργαστηρίου, που διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση.

Μαζί του ήλθε ο κιθαρίστας Δημήτρης Κουρζάκης και άξιοι συνεργάτες τους στο μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του νησιού ήταν  η αγροτική γιατρός -και μαθήτρια του Διονύση -Μαρία Μωραϊτάκη (πιάνο) και οι δάσκαλοι Ειρήνη Δάκα (κιθάρα) και Θωμάς Καρατζιάς (πιάνο) με την παρουσία και της προέδρου του συνδέσμου  Μαρίας Κωνσταντινίδη.

Με παρόντες τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Ερωτόκριτο και τον πρόεδρο της ΚΟΔΕΔΗΚ Ηλία Μαστροπαύλο, πολλά παιδιά, πάνω από 20 που ήδη παρακολουθούν μαθήματα στο Μουσικό Εργαστήρι, αλλά και αρκετά ακόμα, πήγαν με τους γονείς τους και μαζί με φιλόμουσους Κασιώτες και τις αρχές του νησιού γέμισαν ασφυκτικά τη Βιβλιοθήκη ως έξω στα σκαλιά της.

Μικροί και μεγάλοι με προθυμία, γέλια και ενθουσιασμό συμμετείχαν στα μουσικά κουίζ αναγνωρίζοντας παραδοσιακές μελωδίες (Αλέντι, Θαλασσάκι), γνωστά θέματα ή συνθέτες της κλασικής (Σονάτα υπό το Σεληνοφως, Ύμνος της Χαράς, Μπετόβεν, Μότσαρτ, κλπ) ή ήχους (εκκλησιαστικό όργανο) και συμμετείχαν διαδραστικά σε μουσικά παραμύθια με περισσή φαντασία και προθυμία. Μοιράστηκαν δώρα, χαμόγελα, μελωδίες, ιστορίες, αστεία, ελπίδες πολλές!

Όλα αυτά, συν 16 έργα που ερμήνευσαν σόλο ή ντουέτα ή όλοι μαζί οι πέντε μουσικοί. Ιδιαίτερη αίσθηση και θαυμασμό προκάλεσε η πιανιστική δεινότητα της ιατρού της Κάσου Μαρίας Μωραϊτάκη που με άνεση απέδωσε απαιτητικό μουσικό κείμενο του Ντεμπισί. (Έπαιξε με τον δάσκαλό της από τη Μικρή Σουίτα του Ντεμπισί, έργο για πιάνο-4 χέρια).

“Τι ένιωσες Διονύση;” τον ρώτησα όταν γύρισε.

“Αυτή η μουσική συνάντηση, φωτίζει το πνεύμα της Μουσικής”, ήταν η απάντησή του!

Διαβάστε επίσης:

Η Μόνικα Μπελούτσι στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

«Το Σπίτι» του Δημήτρη Καραντζά

Angelo Bruschini: Πέθανε ο κιθαρίστας των Massive Attack

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:52