search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:46
MENU CLOSE

Νοσοκομεία: Τι είναι τα κριτήρια on/off που θεσπίζει ο Μητσοτάκης για τον διορισμό των νέων διοικητών

25.10.2023 06:12
mitsotakis attiko

Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε χθες το βράδυ με ανάρτηση του στο Tik Tok στο μεγάλο θέμα των διοικήσεων των νοσοκομείων και στις αλλαγές που θα γίνουν, καθώς στον τομέα της υγείας υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα. 

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ξεκινήσει το ξήλωμα πολλών διοικήσεων καθώς τα προβλήματα στα μεγάλα νοσοκομεία συνεχίζουν να ταλανίζουν τους πολίτες. 

Οι πληροφορίες λένε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δείχνουν ότι οι πολίτες αναφέρονται στις ελλείψεις στα νοσοκομεία και στα προβλήματα που υπάρχουν κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους. 

Να θυμίσουμε, ότι η επιλογή διοικητών νοσοκομείων που είχε κάνει η κυβέρνηση το 2019 είχε αποδειχθεί πραγματικό φιάσκο, καθώς οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο. 

Από τα 13 ονόματα που είχαν ανακοινωθεί, είχαν παραιτηθεί οι 6 διοικητικές νοσοκομείων και αναπληρωτών που είχαν επιλεγεί αρχικά.

Το πολιτικό φιάσκο ξεκίνησε με την υπόθεση του 80χρονου Κ. Πατέρα, ο οποίος διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας αλλά παραιτήθηκε την επόμενη μέρα μετά τις αποκαλύψεις του ιδίου για πολιτική συναλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν τις εκλογές.

Ακολούθησαν αποκαλύψεις και για άλλους διοικητές που αποδείχθηκαν είτε κομματικά στελέχη της Ν.Δ, είτε χωρίς τα πτυχία που δήλωναν ότι είχαν. Επί της ουσίας το 10% των διορισθέντων αντικαταστάθηκαν άρον- άρον ή εξαναγκάστηκαν σε παραιτήσεις.

Σήμερα η κυβέρνηση εμφανίζεται να θέλει να αλλάξει τον τρόπο διορισμού των διοικητών φέρνοντας σχετική τροπολογία στην Βουλή.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός «μπαίνουν πλέον συγκεκριμένα φίλτρα για την επιλογή των νεων διοικητών: Τα λεγόμενα κριτήρια on/off έτσι ώστε για να υποβάλλει κάποιος αίτηση και να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είτε να έχει κάποια διοικητική εμπειρία».

«Για αυτούς οι οποίοι περνάνε αυτό το στάδιο θα υπάρχει μετά τεστ δεξιοτητων τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον ιδιωτικό τομέα. Από εκεί και πέρα θα ακολουθεί η συνέντευξη και μετά η επιλογή από τον υπουργό» σημειώνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Αυτή διαδικασία έχει σημασία γιατί για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ακόμα οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης, θα μπορούν δηλαδή είτε να πάρουν μπόνους, αν τα πάνε καλά, είτε να τους απομακρύνει ο υπουργός από τη θέση τους αν αποτύχουν.

«Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτή που πάμε να δρομολογήσουμε για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σταθάκης και Ξανθός υπογράφουν κείμενο στελεχών από Κρήτη κατά Κασσελάκη – Το διαζύγιο πλησιάζει

Ραγκούσης για Κασιμάτη: Θα την αφήσω μόνη στα ψέματά της

Δούκας κατά Μπακογιάννη για Βασιλίσσης Όλγας: «Δεν μπορεί να δημιουργεί τετελεσμένα» στην Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:46