search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:56
MENU CLOSE

Ερντογάν: «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη»

28.10.2023 18:20
ERDOGAN

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε πολυπληθή συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη πως το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη και επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Επαναλαμβάνω πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό (…). Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, ο Ερντογάν μιλά καθαρά επειδή η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι είναι ο κύριος ένοχος για τις σφαγές στη Γάζα.

«Οι κύριοι ένοχοι για τις σφαγές στη Γάζα είναι οι Δυτικοί. Με την εξαίρεση ορισμένων συνειδήσεων που ύψωσαν τη φωνή, (αυτές) οι σφαγές είναι ολοκληρωτικά έργο της Δύσης”, είπε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Χ, κάλεσε το Ισραήλ να βάλει τέλος στις επιθέσεις του στην Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στην Γάζα, έβαλαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Traveller εξηγεί γιατί δεν θα επέστρεφε ποτέ στην Αθήνα: «Μου έκανα συνεχώς… καμάκι» (Video)

Απολογισμός Χαμάς: 7.703 νεκροί στη Γάζα – Πάνω από 3.500 νεκρά παιδιά

Μήνυμα του ισραηλινού στρατού στους Παλαιστίνιους: «Το παράθυρο για να δράσετε κλείνει, μετακινηθείτε νότια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:51