search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:03
MENU CLOSE

ΕΛΑΣ: Χειροπέδες σε τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα – Ανάμεσά τους και ηγετικό στέλεχος

30.10.2023 08:22
rouvikonas_new

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μελών του Ρουβίκωνα, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας το μεσημέρι της Κυριακής (29/10).

Οι τέσσερις συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν σε ομάδα, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα της Νέας Ιωνίας.

Aνάμεσά τους φέρεται να βρίσκεται και ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, 15 άτομα, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε ο ένας εξ αυτών, ενώ τραυματίστηκαν και 2 άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους, ενώ από την επακόλουθη αστυνομική έρευνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 δίκυκλες μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Οι 4 συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, -4- άτομα, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε ομάδα ατόμων, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 28-10-2023, ομάδα -15- περίπου ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και -2- άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους (σχετ. η από 29-10-2023 Ανακοίνωση), ενώ από την επακόλουθη αστυνομική έρευνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -6- δίκυκλες μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Βαριά τραυματισμένη νοσηλεύεται η 16χρονη που τραυματίστηκε στο Νέο Ηράκλειο – Θύμα επίθεσης φασιστών ή αστυνομικής βίας; (videos)

Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις και δύο τραυματίες σε συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων

Συλλαλητήρια σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04