search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:52
MENU CLOSE

Η Ισπανία υποδέχεται τη μελλοντική της βασίλισσα: Η πριγκίπισσα Λεονόρ ζητά από τους Ισπανούς να την εμπιστευτούν (Photos)

31.10.2023 18:56
vasiliades ispania

Μελλοντική βασίλισσα της Ισπανίας χρίστηκε στη Μαδρίτη σήμερα το πρωί, η πριγκίπισσα Λεονόρ.

Σήμερα, στα 18α γενέθλιά της, η πριγκίπισα ορκίστηκε πίστη στο ισπανικό Σύνταγμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να ενεργεί επίσημα ως αντιβασιλέας απουσία του πατέρα της, βασιλιά Φελίπε.

Όταν ανέβει στο θρόνο, η Λεονόρ θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας εδώ και 150 χρόνια, αλλά θεωρείται και ως ένα πρόσωπο που θα ολοκληρώσει το έργο του πατέρα της να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο που έπληξε τον παππού της, τον βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Σε μια ομιλία μετά την τελετή, η πριγκίπισσα δήλωσε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της στον ισπανικό λαό και με τη σειρά της ζήτησε από τους Ισπανούς να την εμπιστευτούν καθώς ενισχύει τον ρόλο της και γίνεται βασίλισσα σε διαδικασία εκπαίδευσης.

Μια συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο βασιλιάς χάρισε στην κόρη του το Κολάρο του Τάγματος του (Carlos III) που είναι η υψηλότερη αστική τιμή στην Ισπανία.

Η Λεονόρ φορούσε ένα λευκό κοστούμι, με τα μαλλιά της τραβηγμένα πίσω σε μια χαμηλή, κομψή αλογοουρά και το μακιγιάζ της ουδέτερο και απαλό.

Μετά την τελετή, η 18χρονη πριγκίπισσα φίλησε στο μάγουλο τη μητέρα της Βασίλισσα Λετίσια, 51 ετών, και τον πατέρα της, Βασιλιά Φελίπε, 55 ετών, καθώς οι περήφανοι γονείς της κρατούσαν τα χέρια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα παρακολουθούσαν – και στο τέλος της τελετής, όταν η Λεονόρ έλαβε τα μετάλλια του Κογκρέσου και της Γερουσίας, ο πατέρας της, Βασιλιάς Φελίπε, πρόσφερε μια γλυκιά πατρική χειρονομία: μπήκε μπροστά για να προσαρμόσει την αλογοουρά της μεγαλύτερης κόρης του, ώστε τα βαριά μετάλλια να μπορούν να ακουμπούν πιο άνετα γύρω από το λαιμό της.

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι στο Halloween μέσα από… τρομακτικούς προορισμούς (Photos)

Μάθιου Πέρι: Το «αντίο» της πρώην συντρόφου του – «Matty, νιώθω ανακούφιση που ησύχασες…» (photo)

«Montesol Experimental»: Η μεταμόρφωση του ιστορικού ξενοδοχείου στην Ίμπιζα (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:52