search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:57
MENU CLOSE

Καιρίδης για συμφωνία με Τουρκία για τη βίζα: «Θα κάνει πάρα πολύ καλό στον τουρισμό»

31.10.2023 14:12
dimitris_kairidis_new

Διευκρινίσεις για τη συμφωνία τριών σημείων με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και ειδικότερα για το σκέλος που αφορά στη διευκόλυνση βίζας σε επτά νησιά του Αιγαίου, επιχείρησε να δώσει στη Βουλή ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου που κλήθηκε από την αντιπολίτευση να δώσει απαντήσεις, διέψευσε ότι θα είναι ετήσια η βίζα, σημειώνοντας πως θα αφορά τριήμερη τουριστική παραμονή με τη βίζα να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί εντός του έτους. Πρόσθεσε μάλιστα, πως σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνεται επανέλεγχος από τις ελληνικές αρχές. 

«Μέχρι το 2019 οι Τούρκοι πολίτες μπορούσαν το καλοκαίρι να επισκεφθούν το καλοκαίρι τα νησιά, παίρνοντας βίζα επί τόπου», είπε και πρόσθεσε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να επανέλθει σε μόνιμη βάση και όχι μόνον για τη θερινή περίοδο. «Θα κάνει πάρα πολύ καλό στον τουρισμό, ιδίως εκείνων των νησιών που δεν έχουν τσάρτερ και ευρωπαϊκό τουρισμό», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και στάθηκε στις αντιδράσεις της ακροδεξιάς αλλά και χωρών της Βόρειας Ευρώπης, που δεν θέλουν -όπως είπε- καμία κάμψη στη συνθήκη Σένγκεν.

«Εμείς πάντοτε θέλαμε η Τουρκία να προχωρήσει στην άρση των περιορισμών και της υποχρέωσης βίζας για το Σένγκεν, η Ελλάδα στηρίζει διευκόλυνση αυτής της πρόσβασης», είπε. 

Διαβάστε επίσης:

Πλεύση Ελευθερίας: Με βαρύτατες κατηγορίες για τη Zωή Κωνσταντοπούλου ανεξαρτητοποήθηκε η Aρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη

Μητσοτάκης για φοροδιαφυγή: Τεκμαρτό εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες με «τυράκι» τη μείωση του τέλους επιτιδεύματος

Ανδρουλάκης: Συνάντηση με Ράμμο και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:56