search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:00
MENU CLOSE

Πιτσιλής: Εντοπίσαμε influencer που φοροδιέφευγε συστηματικά – Στο μικροσκόπιο και άλλες υποθέσεις

01.11.2023 16:04
pitsilis-new

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, αποκάλυψε πως έχει εντοπιστεί ήδη ένας influencer ο οποίος φοροδιέφευγε συστηματικά, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνες και για άλλες περιπτώσεις.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο Γιώργος Πιτσιλής επεσήμανε σχετικά με τους influencers που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης για φοροδιαφυγή: «Δεν είναι λίγοι οι influencers. Φαίνεται ότι η αγορά έχει διαμορφώσει και τιμοκαταλόγους ανάλογα με το πόσους followers έχει ο καθένας αυτό για εμάς είναι μια πληροφορία, η οποία μας βοηθάει να κάνουμε αυτό που λέμε έμμεση τεχνική ελέγχου».

Σε ερώτηση, αν θα ερευνηθούν όλοι οι επώνυμοι influencers που πουλάνε αντικείμενα μέσω των Social Media, ο διοικητής της ΑΑΔΕ είπε: «Όπως ελέγχουμε και άλλες κατηγορίες θα ελέγξουμε και αυτή. Υπάρχουν υποθέσεις σε εξέλιξη. Δεν θέλω να εστιάσουμε σε μια κατηγορία φορολογουμένων, το φάσμα είναι ευρύ.

Αυτό είναι μια αγορά η οποία όσο πάει γίνεται όλο και πιο εμφανής και ρυθμισμένη και αποκτούμε και εμείς πάρα πολύ πληροφορία πια. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό στους ελέγχους μας να πηγαίνουμε διαβασμένοι πρέπει αν φύγουμε από το μοντέλο του «βγαίνω παγανιά και ότι βρω». Πρέπει όταν χτυπάμε μια πόρτα να ξέρουμε από πριν ποια πόρτα είναι αυτή που χτυπάμε και τι πάμε να βρούμε».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Χατζηδάκη σε ολόκληρη την Αντιπολίτευση: Τελικά είναι υπέρ της φοροδιαφυγής;

Αντικειμενικές αξίες: Σε ποιες περιοχές επεκτείνονται – Αναμεσά τους, Σαλαμίνα, Αίγινα, Δασκαλειό, Περτούλι, Αρχαία Ολυμπία, Διακοπτό

Έρχεται νέα επιταγή ακρίβειας πριν τα Χριστουγεννα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:00