search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:11
MENU CLOSE

Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας

02.11.2023 13:15
astynomiki_via_new

Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας, την Τετάρτη (1/11) κατά τη διάρκεια αντιφασιστικών συγκεντρώσεων, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Την ποινική προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση στάθηκε βίντεο που προβλήθηκε στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα το οποίο καταγράφει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν διαδηλωτή που είχαν ακινητοποιήσει και ήταν πεσμένος στο έδαφος, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί, μεταξύ άλλων, το βιντεοληπτικό υλικό και όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει σε ποια ομάδα ανήκαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί.

Στόχος είναι να ταυτοποιηθούν οι αστυνομικοί και να τους αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ έχει ανακοινώνει ΕΔΕ για το περιστατικό.

«Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι, σχετικά με υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αφορά ενέργειες αστυνομικών στην πλατεία Βικτωρίας, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση του περιστατικού», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

«Κάψτους, κάψτους!»

Την ίδια ώρα ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες που κάνουν από χθες τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν φασίστες να περιλούζουν με ευφλεκτο υγρό βαγόνι του ΗΣΑΠ στον σταθμό «Μοναστηράκι», μετά τα καλέσματα για συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Φουντούλη – Καπελώνη.

Στο βίντεο ακούγεται μάλιστα κάποιος να φωνάζει «Κάψτους, κάψτους!».

Σε άλλο βίντεο οι φασίστες με ρόπαλα τραμπουκίζουν, βρίζουν και προκαλούν τους επιβάτες και τους αντιφασίστες που γυρνούσαν από το Νέο Ηράκλειο.

Ενώ άλλος φασίστας προκαλεί τους αντιφασίστες βρίζοντας και φωνάζοντας «Πού είναι ο Φύσσας μωρή πουτ@ν@;».

Από τη μεριά της η αστυνομία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει για το περιστατικό: «Στο Μοναστηράκι, έλαβε χώρα συμπλοκή ατόμων μέσα στους συρμούς του ΗΣΑΠ, ωστόσο με την έγκαιρη αντίδραση αστυνομικών το γεγονός περιορίστηκε…».

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Πέθανε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Μανιάτης

Κύμη: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 16χρονο μέσα σε λεωφορείο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:11