search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:31
MENU CLOSE

Twins mania: Από τις πασαρέλες μέχρι το Instagram όλο το ίντερνετ έχει γεμίσει δίδυμα

03.11.2023 11:31
twins

Κάποιος κάπου ανακάλυψε πως τα δίδυμα παιδιά αποτελούν χρυσορυχεία και δεν είχε άδικο καθώς τα δίδυμα έχουν τρομερή επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το έχουν προσέξει όλοι, από τις εταιρίες διαφήμισης μέχρι και τους μεγάλους οίκους μόδας.

Το 2019 άρχισαν να γίνονται viral οι twinfluencers, ένα νέο είδος influencers – κυρίως παιδιών – των οποίων οι γονείς έφτιαχναν cute βιντεάκια και τα πόσταραν στο Instagram. Οι λογαριασμοί αυτοί απέκτησαν ακαριαία εκατομμύρια ακολούθους. Φυσικά και οι δίδυμοι έφηβοι είχαν την τιμητική τους, καθώς πολλοί από αυτούς έγιναν viral χρησιμοποιώντας κυρίως το Tik Tok για να ανεβάζουν αστεία videos ή χορευτικά σκετσάκια ή videos γυμναστικής κοκ.

@mamma_leone found giggles in the bedroom! #twins #cutetwins #cutebaby #funnybaby #funnymoment #cutemoment #relationshipgoals #love #girl #boy #laugh #smile #enjoy #cute #laughing #explore ♬ Strangers – Kenya Grace

Φυσικά αυτή τη νέα viral μανία με τους διδύμους την πρόσεξε και ο χώρος της μόδας. Τρανό παράδειγμα ο οίκος Gucci ο οποίος για την Κολεξιόν του Άνοιξη – Καλοκαίρι 2023 χρησιμοποίησε για ολόκληρη την επίδειξη μοντέλα δίδυμους. Πιο συγκεκριμένα ο ιταλικός οίκος ανέβασε στην πασαρέλα 68 ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων για το ντεφιλέ «Twinsberg» – με ευθεία παραπομπή στο φεστιβάλ διδύμων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην ομώνυμη πόλη του Οχάιο.

Ο σχεδιαστής Richard Quinn είχε την ομολογουμένως επιτυχημένη και έξυπνη ιδέα να παρουσιάσει τη συλλογή του οίκου πάνω σε δίδυμα μοντέλα τα οποία εμφανίστηκαν μαζί στην πασαρέλα. Το αποτέλεσμα εκτός από εντυπωσιακό έγινε viral και συζητήθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο show.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι μόνο ένα σε κάθε 42 παιδιά γεννιέται δίδυμο, πολλοί είδαν το κενό που υπήρχε στα social και άρπαξαν την ευκαιρία να ανανεώσουν το κορεσμένο τοπίο των influencers και των ΚΟL (key opinion leaders), δημιουργώντας έτσι ένα νέο πεδίο στην ομπρέλα που ονομάζουμε ποπ κουλτούρα το οποίο πουλάει.

Με όπλο την ομοιότητά τους οι αναρτήσεις στο Instagram, στο Tik Tok και στο YouTube δημιουργούν πλήθος ακολούθων. Αυτό μεταφράζεται σε χρήματα όταν οι μάρκες χρησιμοποιούν τη δύναμη επιρροής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους και λανσάρουν νέες τάσεις.

Στο συνέδριο VidCon 2019 για τους δημιουργούς βίντεο, υπήρχε ένα ολόκληρο πάνελ αφιερωμένο στη δημιουργία περιεχομένου με δίδυμα.

«Υπάρχει σίγουρα μια γοητεία με τους δίδυμους δημιουργούς περιεχομένου», δήλωσε ο Adam Wescott, συνεργάτης της Select Management Group στο Λος Άντζελες, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνονται οι δημοφιλείς δίδυμοι του YouTube Brooklyn και Bailey McKnight. «Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει, επειδή οι followers αποκτούν λίγη από αυτή τη μαγεία των διδύμων – έτσι άλλωστε λειτουργεί το influencing πια».

Ο Kyle Hjelmeseth, ιδρυτής και πρόεδρος του οργανισμού μάρκετινγκ και διαχείρισης influencer God and Beauty δήλωσε: «Το έντονο ενδιαφέρον για τους δίδυμους influencers δεν είναι ένα νέο – απλώς τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι μεγαλύτερη η προθυμία των διδύμων να προβληθούν – υπάρχει πια διαθεσιμότητα» και συνέχισε «Όλοι ενδιαφέρονται για τα δίδυμα – πόσους δίδυμους εξάλλου γνωρίζατε μεγαλώνοντας; Τώρα αυτή η περιστασιακή περιέργεια μπορεί να εξερευνηθεί και το πώς εκφράζονται οι δίδυμοι ως άτομα γίνεται πιο εύκολο για εμάς να το εξετάσουμε».

@gurungtwins boi oing oing #gurungtwins ♬ Lost All My Feelings – SahBabii

Ο Taylor Lorenz έγραψε για το φαινόμενο στο The Atlantic: «Όπου κι αν πας στο διαδίκτυο, θα συναντήσεις σήμερα viral διδύμους. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από όσους υπήρξαν ποτέ στην ιστορία. Και έτσι, όχι μόνο οι δίδυμοι δημιουργούν περισσότερο περιεχόμενο, αλλά και οι δίδυμοι followers τους καταναλώνουν περισσότερο περιεχόμενο».

@thegreen_twins Us When this song plays 🙊🤸‍♀️#gymnastics #twins #piedialmurochallenge ♬ Hips Dont Lie by Shakira – goalsounds

Το influencer marketing αναμένεται στα τέλη της χρονιάς να αξίζει 21,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, σύμφωνα με στοιχεία του Influencer Marketing Hub. Λόγω της σημαντική αύξηση του περιεχομένου που δημιουργούν τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες είναι οι εταιρείες που διαθέτουν αυτόνομο προϋπολογισμό για το συγκεκριμένο μάρκετινγκ, παρά τον αντίκτυπο των μακροοικονομικών δυσχερειών της τρέχουσας χρονιάς.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Κρίσιμο διάγγελμα από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ – Κίνδυνος γενίκευσης των εχθροπραξιών

Γάζα: Σφίγγει ο κλοιός από τον ισραηλινό στρατό – Στέλνει πίσω τους εργαζόμενους η Ιερουσαλήμ

Ιταλία: Τρεις νεκροί, έξι αγνοούμενοι από την κακοκαιρία – 40.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (Photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09