search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 18:38
MENU CLOSE

Γάζα: Βομβάρδισαν ξανά τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια – Ανθρωπιστικός διάδρομος για τους Παλαιστίνιους που θέλουν φύγουν

04.11.2023 13:02
gaza

Νέα ισραηλινή επίθεση σε σχολείο εντός του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, με τουλάχιστον 12 νεκρούς, μεταδίδει το Al Jazeera.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ισραηλινό βομβαρδισμό του σχολείου ενώ ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα έκανε λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Το σχολείο Al-Fakhoora, που έχει «χτυπηθεί» τρεις φορές τις προηγούμενες μέρες και διευθύνεται από την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσυγες, φιλοξενούσε χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστινίους.

Ανοίγει δίοδος διαφυγής από τη βόρεια Γάζα για τρεις ώρες

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σήμερα στους Παλαιστίνιους να μεταβούν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προσπαθειών του εδώ και τρεις εβδομάδες να ενθαρρύνει τους αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή κινούμενοι νότια και να αποφύγουν έτσι να βρίσκονται στο επίκεντρο των ισραηλινών επιθέσεων με στόχο την Χαμάς.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αραβική γλώσσα ο στρατός αναφέρει ότι ο αυτοκινητόδρομος Σαλάχ α-Ντιν θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τις 13:00 ως τις 16:00 τοπική ώρα.

«Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και για τους αγαπημένους σας ακολουθήστε τη συμβουλή μας και κατευθυνθείτε νότια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Νοκ – άουτ o Ζάκερμπεργκ – Έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού σε προπόνηση MMA

Φρίκη στη Γάζα: Είκοσι νεκροί από επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο

Σεισμός στο Νεπάλ: Τουλάχιστον 128 οι νεκροί – Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 18:37