search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:59
MENU CLOSE

Τουρκία: Ήττα Κιλιτσντάρογλου στον α’ γύρο των εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

05.11.2023 00:54
kemal kılıçdaroğlu

Στο δεύτερο γύρο έμεινε η εκλογή προέδρου στο κρίσιμο 38ο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

Παρόλο που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CHP, ο Οζγκιούρ Οζέλ, τερμάτισε πρώτος στην εκλογική κούρσα με τη θετική ψήφο 682 συνέδρων, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία για δύο μόνο ψήφους. Ο Οζέλ είναι υποψήφιος της πτέρυγας που ζητά αλλαγή στο κόμμα, μετά την ήττα του CHP στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου και έχει την υποστήριξη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο νυν πρόεδρος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος των λεγόμενων προεδρικών, που κατήλθε στις εκλογές με το σύνθημα της ανανέωσης, έλαβε 664 ψήφους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κιλιτσντάρογλου δέχεται εισηγήσεις από κομματικά στελέχη να αποσυρθεί από το δεύτερο γύρο και να αναγνωρίσει την νίκη του Οζέλ.

Η δεύτερη ψηφοφορία θα αρχίσει στις 00:15 τοπική ώρα (23:15 ώρα Ελλάδος).

Το CHP είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν ο ίδιος προχωρήσει στην ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας πριν από 100 χρόνια. Χαρακτηρίζεται η κατ΄εξοχήν πολιτική δύναμη που εκφράζει σήμερα την κεμαλική ιδεολογία στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Σύγχρονη «Μήδεια» έπνιξε τα μωρά της γιατί δεν άντεχε να τα ακούει να κλαίνε

Το σύνθημα «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη» αντήχησε σε μαζικές διαδηλώσεις σε Γαλλία – Γερμανία

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Ένοπλος κρατά αιχμάλωτα παιδιά 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:56