search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:11
MENU CLOSE

Το Βόρειο Σέλας μπορεί να είναι ξανά ορατό από την Ελλάδα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

06.11.2023 22:54
SELLAS2
Meteoweb.eu

Το «Βόρειο Σέλας» που ήταν ορατό και από τη χώρα μας χθες το βράδυ είναι πιθανό να το ξαναδούμε και στην Ελλάδα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, καθώς αναμένονται γεωμαγνητικές καταιγίδες που θα προκαλέσουν παρόμοια φαινόμενα στον ουρανό μέχρι και την Παρασκευή.

Αυτό αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook το Forecast Weather Greece, για το «Βόρειο Σέλας» της Ελλάδας, το οποίο ήταν ορατό από τις Σέρρες, τη Θράκη ακόμα και από περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Το δικό μας «Βόρειο Σέλας» είχε κόκκινο χρώμα λόγω της μεγάλης απόστασης της Ελλάδας από τους πόλους της Γης, εξηγούν οι ειδικοί.

«Προφανώς αυτό που έγινε χθες στην Ευρώπη ήταν ένα φαινόμενο εξαιρετικών διαστάσεων. Οι παρακάτω φωτογραφίες προέρχονται από την Φινλανδία που τραβήχτηκαν από τον Sebastian Sainio και οι οποίες δείχνουν όλο το μεγαλείο του Βορείου Σέλαος.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τους επιστήμονες, γεωμαγνητικές καταιγίδες αναμένεται να προκαλέσουν παρόμοια φαινόμενα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα η πιο ισχυρή να σημειωθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου», αναφέρει το Forecast Weather Greece στο Facebook.

Σέλας ονομάζεται το εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και συνήθως εμφανίζεται στους Πόλους της Γης. Όταν το φαινόμενο συμβαίνει στο Βόρειο Πόλο αποκαλείται Βόρειο Σέλας, ενώ το αντίστοιχο ισχύει στον Νότιο Πόλο.
Φυσικά, το «Βόρειο Σέλας» κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες στην πλατφόρμα Χ να ανεβάζουν εντυπωσιακές εικόνες και να κάνουν ποικίλια σχόλια.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: «Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε» λέει ο πατέρας του βρέφους που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο

Διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη: Δύο συλλήψεις από την ΕΛΑΣ – Στη ΜΕΘ ένας εργαζόμενος

Ζαρίφη για bullying από δημοσιογράφο: Έλεγε ότι δεν μπορούν να αναλάβουν τον «Πρωινό Καφέ» 2 άνθρωποι που είναι άσχημοι και χοντροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34