search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:23
MENU CLOSE

Το Βόρειο Σέλας έφτασε μέχρι την Ελλάδα: Κοκκίνισε ο ουρανός (Photos)

06.11.2023 07:10
sellas new

Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο έγινε για πρώτη φορά ορατό από τις Βαλκανικές χώρες, με το Βόρειο Σέλας μπόρεσαν να απολαυσουν οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας.

Χθες το βράδυ το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο Red Aurora χάρισε ένα πρωτόγνωρο θέαμα στους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εικόνες θυμίζουν ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για το Βόρειο Σέλας. Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που γίνεται ορατό για πρώτη φορά μέχρι τις Βαλκανικές χώρες και καταλήγοντας να γίνει ορατό μέχρι και τις Σέρρες, αλλά και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αιτία σύφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήταν μία εξαιρετικά ισχυρή ηλιακή έκλαμψη η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί μία ιδιαίτερα ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από το Βόρειο Ημισφαίριο, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Στατιστικά, είναι πρακτικά και επιστημονικά αδύνατον το Βόρειο Σέλας να καταλήξει μέχρι τα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη του Βορείου Ημισφαιρίου, καθώς είναι κατά κανόνα ένας γεγονός που γίνεται ορατό μόνο στις Σκανδιναβικές χώρες, καθώς βρίσκονται πιο κοντά στον Βόρειο Πόλο.

Κι όμως για πρώτη φορά το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό σε ολόκληρη σχεδόν την Γηραιά Ήπειρο, καταλήγοντας έως και τα βόρεια τμήματα της χώρας μας, δημιουργώντας έτσι μοναδικής ομορφιάς εικόνες, αλλά θα έλεγε κανείς και έως έναν βαθμό… απόκοσμες.

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα συγγενείς ομήρων της Χαμάς: «Πήγαν σε ένα φεστιβάλ και δεν επέστρεψαν»

Ρόδος: Μετανάστες προσπάθησαν ξανά να επιβιβαστούν σε πλοίο – Δύο συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Η διοίκηση του νοσοκομείου «πετά το μπαλάκι» στην κατασκευάστρια εταιρεία για την κατάρρευση οροφής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:22