search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:09
MENU CLOSE

Ασάφεια για τους ανθρωπιστικούς θαλάσσιους διαδρόμους

07.11.2023 15:02
gaza_ektopismenoi_0711_1460-820_new
credit: AP

Στη σύνοδο της Πέμπτης στο Παρίσι -στην οποία θα συμμετάσχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις προθέσεις που έχουν εκφραστεί για τη δημιουργία θαλασσίων ανθρωπιστικών διαδρόμων για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε για άλλη μια φορά τις τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν στη σύνοδο που διοργανώνει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θα αφορά αποκλειστικά και μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να προχωρήσει η συγκεκριμένη αποστολή.

Υπογράμμισε δε ότι εξαρχής για τη κρίση στη Μέση Ανατολή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν εκφράσει με σαφήνεια και ξεκάθαρη τη θέση της Ελλάδας, που συμπυκώνεται στο τρίπτυχο του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, στην προστασία των αμάχων και στην οριστική επίλυση του ζητήματος με τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών.

Διαβάστε επίσης:

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει σε εκδήλωση για κατάληψη της Κουμουνδούρου! (video)

Χαρδαλιάς: Ξεκίνησαν οι πρώτες… κόντρες χωρίς ακόμα να αναλάβει

Θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ προανακριτική για την σύμβαση «717»;  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:06