search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:35
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Έκκληση Δραγασάκη πριν την Κεντρική Επιτροπή – «Να κηρυχθεί το κόμμα σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης»

08.11.2023 23:30
DRAGASAKES
Eurokinissi

Το σκηνικό έντασης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της επικείμενης κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής όπου επαπειλείται η διάσπαση, αποτυπώνεται και σε επιστολή που έστειλε ο Γιάννης Δραγασάκης προς τον πρόεδρο και τους δύο Γραμματείς με την οποία ζητά αυτό να κηρυχθεί σε «κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης».

Εκτός από τους Στέφανο Κασσελάκη, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, η επιστολή έχει σταλεί και στους υποψηφίους προέδρους Έφη Αχτσιόγλου, Νίκο Παππά, Στέφανο Τζουμάκα και Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η επιστολή απευθύνεται τέλος και στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Δραγασάκης με την επιστολή του προτείνει έναν οδικό χάρτη για έξοδο από την κρίση.

Ως πρώτο βήμα σε αυτό τον οδικό χάρτη αναφέρει την ανάγκη το κόμμα να κηρυχθεί σε «κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης». Τα εκλεγμένα όργανα, τονίζει, θα πρέπει να αποτελούν «το μοναδικό κέντρο λήψης αποφάσεων και διαμόρφωσης πολιτικής». Περαιτέρω αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σταματούν οι ανεπίσημες διαρροές από όλες τις πλευρές. Τα μέλη του κόμματος και η κοινωνία ευρύτερα ενημερώνονται υπεύθυνα με επίσημες γραπτές ανακοινώσεις. Παράλληλα, συγκροτείται από τον Πρόεδρο του κόμματος ολιγομελές, άτυπο κέντρο ευθύνης- αντιπροσωπευτικό της σύνθεσης του κόμματος- που εποπτεύει την αυστηρή τήρηση των οποίων μέτρων συμφωνηθούν».

Ακολούθως επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών γίνεται σεβαστό: «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο ο οποίος έχει εκλεγεί με βάση τις διαδικασίες που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει αποφασίσει. Αν οι διαδικασίες δεν ήταν σωστές – και κατά την γνώμη μου δεν ήταν- ευθύνονται όσοι τις αποφάσισαν ή τις ανέχθηκαν. Αυτό δεν αποκλείει την τροποποίησή τους στο μέλλον, στο μεταξύ όμως το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών δεν μπορεί να αμφισβητείται».

Σε σχέσεις με τις διαγραφές σημειώνει ότι αυτές θα πρέπει να αποσυρθούν: «οι διαγραφές που έχουν ανακοινωθεί, αποσύρονται και τα όποια θέματα τίθενται και συζητιούνται εντός των οργάνων, με πολιτικούς όρους».

Η επιστολή, η οποία έχει σημερινή ημερομηνία, έρχεται στο φως λίγες ώρες μετά το «άρθρο φωτιά» του Γιώργου Σταθάκη News247, με το οποίο ανακοίνωσε την αποχώρησή του συνοδεία σφοδρών επικρίσεων για τη νέα ηγεσία. Μιλά, μεταξύ άλλων, για «λαϊκίστικο» κόμμα «Κασσελάκη, Παππά, Πολάκη» στο οποίο δεν χωρά η Αριστερά.

Από την άλλη πλευρά και με βάση τις πληροφορίες, ότι οι διαγραφές δεν πρόκειται να λήξουν στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή, αλλά θα συζητηθούν μόνο πολιτικά, πρόσωπα προσκείμενα στο ηγετικό στρατόπεδο προειδοποιούν τον Στέφανο Κασσελάκη με αποχωρήσεις. Ενδεικτικό το άρθρο του Νίκου Μωραϊτη στο Documento στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «αρχηγός γίνεσαι με καθαρές λύσεις. Ούτε με “πολιτικές αποδοκιμασίες”, ούτε με “πολιτικές καταδίκες”, ούτε με παραπομπή των διαγραφών και της αντιμετώπισης της γάγγραινας σε ένα ασαφές μέλλον. Το κόβεις το άρρωστο κομμάτι και σώζεις το άλλο. Αλλιώς, σαπίζεις μαζί του. Με άλλα λόγια, την Κυριακή κληρώνει. Ή κερδίζεις ή μας χάνεις».

Διαβάστε επίσης:

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας Ακρίτα, Αποστολάκη και Κασιμάτη για τις αυτοδιοικητικές

Δώρα Αυγέρη κατά Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του για τα Τέμπη: Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου: Να μην επηρεάσει η κρίση στη Μέση Ανατολή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48