search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:18
MENU CLOSE

Βουλή: Κόντρες για την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το… 2015

08.11.2023 15:13
vouli_dialogos

Στα τρία μέτρα έστησαν την κυβέρνηση για την έκθεση κόλαφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κάνει λόγο για πάρτι απευθείας αναθέσεων στο δημόσιο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

«Καμπανάκι» για αυτά που έρχονται χαρακτήρισε την έκθεση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν, λέγαμε ότι η κυβέρνηση συμπεριφερόταν ανεύθυνα με τις απευθείας αναθέσεις που κατευθύνθηκαν σε ολιγοπώλια με αφορμή την πανδημία», ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ σχολίασαν ότι «γκρεμίζεται» το κυβερνητικό αφήγημα περί χρηστής διοίκησης.  Για «σημεία και τέρατα» που αποτυπώνονται στην έκθεση έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, ενώ υποκρισία σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ήξεις αφίξεις ήταν η απάντηση της κυβέρνησης και του παριστάμενου υφυπουργού Εθνικής Οικονομικών Θάνου Πετραλιά, ο οποίος υποστήριξε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η λογιστική μεταρρύθμιση, ενώ στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου της πανδημίας θέλησε να αποδώσει όσα αναφέρει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην έκθεση του ο Θάνος Πλεύρης από τη ΝΔ. 

Στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Παύλου Μαρινάκη και του Στέφανου Κασσελάκη για το δημόσιο χρέος, παρενέβη ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας από βήματος ότι «δεν θα τρελάνουμε τον κόσμο». Οι αναφορές Παππά, πυροδότησαν νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Ν. Παππάς: Επιτέθηκε στον κ. Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το 2015, θέλησε να καταστεί εκπρόσωπος όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μας είπε ότι το δημόσιο χρέος γεννήθηκε το 2015. Δεν θα τρελάνουμε τον κόσμο. 

Θ. Πλεύρης: Κ. Παππά, προφανέστατα το 2009 η χώρα έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας και το κάθε κόμμα κάνει την αποτίμησή του. Έχουμε πει και εμείς για την καταστροφική δεκαετία του ‘80.  Ωστόσο με τη προσπάθεια που έγινε την περίοδο 2012-2015, το 2015  η χώρα ήταν έτοιμη να μπει σε πλαίσιο κανονικότητας. Είχαμε όμως την περίφημη διαπραγμάτευση Τσίπρα- Βαρουφάκη που μας κόστισε 80 εκατ. ευρώ. Θα είχαμε 8 χρόνια πριν επιστροφή στην κανονικότητα αν δεν ήταν το ’15, ο κ. Κασσελάκης το έγραφε τότε στην αρθρογραφία του, αλλά τότε ήταν 24. Ήταν η κριτική που σας κάναμε, αυτά έγραφε ο κ. Κασσελάκης. Ακόμη και αν δεν ξέρει καλά ιστορία ο Κασσελάκης, μπορεί να πάρει να διαβάσει τα άρθρα του για το πως έβλεπε την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει την αυτοκριτική του. Βγήκαμε από τον κυκεώνα της κρίσης πολύ αργότερα εξαιτίας σας.Ν. Παππάς: Τον Σεπτέμβριο του 2015 έγιναν εκλογές και ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στον ελληνικό λαό το αποτέλεσμα που έφερε και ζήτησε νέα εντολή… ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Μ. Κατρίνης: Η ΝΔ είναι η παράταξη που οδήγησε τη χώρα εκεί που την οδήγησε και δεν θα αφήσουμε να ζήσουμε ξανά την ίδια περιπέτεια Θ. Πλεύρης: Θα μπορούσε να είχε τελειώσει η περιπέτεια το 2015 αλλά λόγω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε Έγινε το δημοψήφισμα που το άλλαξε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά έγιναν και άλλες εκλογές έκτοτε και η ΝΔ αύξησε στις τελευταίες εκλογές τα ποσοστά της…  

Ζ. Κωνσταντοπούλου : Τσακώνεστε για το ποιος χρέωσε τη χώρα πρώτος, ποιος τη χρέωσε πιο πολύ; Τι υποκρισία, επί 40 χρόνια καταχρεώσατε τη χώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όταν δόθηκε η ευκαιρία να αποκηρυχθεί το παράνομο χρέος, το επονείδιστ και  μη βιώσιμο ήρθε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς και όλοι μαζί ψηφίσατε στις 13-14 Αυγούστου του 2015 το 3ο μνημόνιο…  

Διαβάστε επίσης:

Ακρίτα: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη δεξιού υποψηφίου στις Αυτοδιοικητικές

Κόντρα Κασσελάκη – Μαρινάκη για τη χρεοκοπία της χώρας στη σκιά του Σημίτη

Κασσελάκης σε Τζεντιλόνι: «Να θεσπιστεί νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις καταστροφές από την κλιματική κρίση» (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:14