search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:32
MENU CLOSE

ΔΥΠΑ: Νέες 5.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για την απασχόληση ανέργων – Οι δικαιούχοι

09.11.2023 13:49
ΕΣΠΑ - «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας»: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις - Media

Κατά 5.000 προσφερόμενες θέσεις επεκτείνεται το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω της ΔΥΠΑ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης για τη στήριξη των ανέργων μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Μετά την κάλυψη των 15.000 θέσεων που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτείνεται και βελτιώνεται με τις εξής ρυθμίσεις:

  • Δυνητικοί ωφελούμενοι πλέον ορίζονται όλοι οι άνεργοι ηλικίας 55 ετών και άνω και απαλείφεται η προϋπόθεση της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (12+ μήνες) που ίσχυε έως τώρα
  • Μπορούν να συμμετάσχουν ωφελούμενοι που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 67 ετών και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης
  • Εντάσσονται στο πρόγραμμα ως δικαιούχοι και οι 7 ενιαίες αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί και βελτιωθεί ήδη δύο φορές και πλέον με την αύξηση των 5.000 θέσεων, θα έχει προσφέρει συνολικά 20.000 θέσεις εργασίας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα €750 μηνιαία.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (όπως Δήμοι, Περιφέρειες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, κ.λπ.) στο σύνολο της επικράτειας.

Περισσότερες πληροφορίες, είναι διαθέσιμες εδώ.

Διαβάστε επίσης:

e-ΕΦΚΑ: Νέα υπηρεσία παρακολούθησης του αιτήματος συνταξιοδότησης

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τους servicers

Youth Pass: Από σήμερα οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι των 150 ευρώ και οι προθεσμίες (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09