search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:30
MENU CLOSE

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστά μπισκότα (photos)

09.11.2023 15:31
cookies_0911_1460-820_new
credit: pixabay

Την ανάκληση γνωστών μπισκότων, λόγω της μη ένδειξης αλλεργιογόνων ουσιών (αυγό) στην επισήμανση, ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGANO, ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΠΙ» με την επωνυμία «ΒΙΟΛΑΝΤΑ VEGANO ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 13-05-2024 και αριθμό παρτίδας lot 051306, που παράγεται από την εταιρεία «Βιομηχανία Μπισκότων Βιολάντα Α.Ε.», με έδρα το 6ο χιλ. Τρικάλων – Καρδίτσας.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (αυγό).

Επειδή το εν λόγω προϊόν δεν φέρει σχετική με το αυγό ένδειξη στην επισήμανση, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο αυγό και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Ασπρόπυργος: Ελεύθερος με όρους ο γυμναστής – Αρνείται όλες τις κατηγορίες

Ένα μικρό λεξικό «νεολεΐστικης» slung για να συνεννοούμαστε

Νίκαια: Μητέρα καταγγέλλει τον βιασμό του 8χρονου γιου της από 12χρονο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:28