search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:02
MENU CLOSE

Χανιά: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους που έπεσε στη θάλασσα – «Ήταν δεμένοι στα καθίσματα» – Πώς έγινε η τραγωδία

09.11.2023 19:03
aeroskafos-xania2-NEW

Σε βάθος λίγων μέτρων βρέθηκε το ανεμόπτερο που κατέπεσε το βράδυ της Πέμπτης (9/11) στη θαλάσσια περιοχή Μάλεμε των Χανίων της Κρήτης. Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες.

Δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από τη θέση Κολυμπάρι, τους δύο άνδρες για τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, πιλότος και συνεπιβάτης απεγκλωβίστηκαν από τον δύτη που τους εντόπισε.

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και οι επιβαίνοντες εντοπίστηκαν μέσα στην καμπίνα δεμένοι δίχως τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας την πίστα προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης περιγράφει τις δραματικές ώρες και πώς εντοπίστηκαν τα δυο θύματα του δυστυχήματος.

«Βρήκαμε ένα πλωτό. Πήγαμε και είδαμε το αεροσκάφος. Δεν είχαμε μαζί μαςκαταδυτικό εξοπλισμό, έκανα τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν εκδορές. Πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση» είπε.

«Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί» δήλωσε ο Παναγιώτης Τζαράκης, πρόεδρος αερολέσχης Χανίων μιλώντας για τον κυβερνήτη του αεροσκάφους.

«Ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση», εξήγησε στο στο zarpanews.gr.

Στην ερώτηση για το πώς συνέβη το δυστύχημα, ο κ. Τζαράκης εκτιμά ότι ο χειριστής αποπροσανατολίστηκε. «Έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι».

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Κωπαΐδα, με κατεύθυνση το Μάλεμε, όπου αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν αγώνες της αερολέσχης Χανίων.

Το διθέσιο σκάφος έπεσε, κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην εκβολή του Ταυρωνίτη ποταμού.

Για την ανάσυρση των δύο επιβαινόντων στήθηκε μεγάλη επιχείρηση, ενώ συνέδραμαν το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ και άλλες υπηρεσίες.

Το αεροπλάνο είναι άγνωστο πως κατέληξε στη θάλασσα.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Μαλανδράκης επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι αναζητείται ένα δικινητήριο αεροσκάφος, σύμφωνα με αναφορές μαρτύρων που το είδαν.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός: Ταρακουνήθηκε η Κέρκυρα – Δόνηση 3,6 Ρίχτερ

Φαίη Μπακογιώργου: Εξελίξεις στη δολοφονία της – Πιθανή εμπλοκή και τέταρτου ατόμου

Βόλος: Πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια το αλκοόλ στο αίμα του οδηγού της μηχανής που παρέσυρε το βρέφος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:02