search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:16
MENU CLOSE

«Sleeping Beauties: Reawakening Fashion»: Το θέμα της φετινής έκθεσης του Met Costume Institute στην Νέα Υόρκη

09.11.2023 20:46
met gala

Το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης αποκάλυψε το θέμα της έκθεσης για το 2024, η οποία αποτελεί έμπνευση για το λαμπερό Met Gala, το φιλανθρωπικό γκαλά μόδας, που την συνοδεύει.

Η έκθεση η οποία θα καλύψει 400 χρόνια ιστορίας, θα έχει τον τίτλο «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion» και θα παρουσιαστεί από τις 10 Μαΐου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2024, φέρνοντας στο φως 250 σπάνια «αριστουργήματα» από τη συλλογή του Ινστιτούτου με έναν ευφάνταστο τρόπο, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της διοργάνωσης.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα επανενεργοποιηθούν οι «μυρωδιές, οι ήχοι, οι υφές και οι κινήσεις» τόσο ιστορικών όσο και εμβληματικών σύγχρονων κομματιών που δεν μπορούν πλέον να φορεθούν. Ανάμεσα στα κορυφαία εκθέματα θα είναι ένας Ελισαβετιανός κορσές του 17ου αιώνα, ένα φόρεμα χορού από τον γαλλικό οίκο «House of Worth» που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, μία βραδινή δημιουργία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δια χειρός Μαντλέν Βιον (Madeleine Vionnet) και άλλες αξιοσημείωτες δημιουργίες όπως των Elsa Schiaparelli και Christian Dior.

Αυτές είναι οι «”Ωραίες Κοιμωμένες” του τίτλου», εξήγησε ο Άντριου Μπόλτον (Andrew Bolton) επιμελητής της Wendy Yu, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Κοστουμιών. «Η μόδα είναι μία από τις πιο συναισθηματικές καλλιτεχνικές εκφράσεις λόγω της σύνδεσής της με το σώμα. Είναι εμποτισμένη με αναμνήσεις και συναισθήματα και συνδεόμαστε μαζί της σε μεγάλο βαθμό μέσω των αισθήσεών μας. Ένα πράγμα που ελπίζω πως αυτή η έκθεση θα ενεργοποιήσει είναι να εκτιμήσουμε αισθητηριακά τη μόδα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη Vogue το Met Gala θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024 και αμέσως μετά θα ανοίξει τις πύλες της η μοναδική έκθεση.

Διαβάστε επίσης:

Μπρους Γουίλις: Δεν αναγνωρίζει πια την Ντέμι Μουρ – «Παλεύουμε ως οικογένεια και ατομικά» λέει η κόρη του Ταλούλα

Κάτια Νικολαΐδου: «Λύγισαν» Γιώργος Παρτσαλάκης και Τάσος Χαλκιάς με τον θάνατο της ηθοποιού (Videos)

Μάθιου Πέρι: Δόθηκε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:16