search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:59
MENU CLOSE

Χριστούγεννα στο Σίμπιου της Ρουμανίας, στην πιο φτηνή χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης

10.11.2023 14:00
hristoygenna germania

Είναι η πιο φτηνή χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη και την γνωρίζουν λίγοι άνθρωποι. Κι όμως δεν είναι μακριά και θεωρείται η καλύτερη λύση για διακοπές Χριστουγέννων χωρίς να χρειαστεί να αδειάσει ένας τραπεζικός λογαριασμός.

Η αγορά αυτή βρίσκεται στο Σίμπιου της Τρανσυλβανίας, στην Ρουμανία και οι ντόπιοι την αποκαλούν «Târgul de craciun din Sibiu», η «μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά».

Σύμφωνα με την βρετανική Sun, είναι η πιο «value for money» χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τα κόστη μεταφοράς, διαμονής και διατροφής.

«Η δική μας έρευνα έδειξε ότι η ρουμανική πόλη Σίμπιου είναι από τις καλύτερες αγορές Χριστουγέννων για να επισκεφτεί κάποιος, αν ψάχνει καλή σχέση παροχών-τιμής και είναι μια πραγματικά αυθεντική εμπειρία», δήλωσε στη Sun η Λόρα Έβανς, στέλεχος της eurochange, προσθέτοντας: «Το ξενοδοχείο κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 20 ευρώ το άτομο, για κάθε διανυκτέρευση και το φαγητό και το ποτό είναι πολύ οικονομικά». Για παράδειγμα, ένα ποτήρι κρασί κοστίζει περίπου 2 ευρώ.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά στήνεται στην Πιάτα Μάρε, στην καρδιά της παλιάς πόλης και στα περίπτερα οι επισκέπτες θα βρουν πολύ ωραία χειροποίητα ξύλινα διακοσμητικά και ντόπιες λιχουδιές, όπως τα γλυκίσματα  Cozonac (ρουνανικό πανετόνε) και Kurtos Kalacs (ένα είδος κέικ).

Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Σίμπιου, υπάρχει μία παγοπίστα για σκέιτ, τα κτήρια στην πλατεία φωτίζονται με γιορτινή διάθεση και τους μικρότερους επισκέπτες τους περιμένει ο Αη-Βασίλης στο εργαστήριό του, για να φωτογραφηθούν.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Σίμπιου ανοίγει στις 17 Νοεμβρίου και θα περιμένει τους επισκέπτες μέχρι τις 2 Ιανουαρίου .

Χρήστες του TripAdvisor  έγραψαν ότι «διασκέδασαν με την ατμόσφαιρα στην χριστουγεννιάτικη αγορά, όπου βρήκαν καλό και φτηνό κρασί, πρόχειρο φαγητό, αλλά και μερικά καλά μπαρ εκεί κοντά». Εντύπωση έκανε επίσης ο διάκοσμος στην πλατεία και ο φωτισμός στα ιστορικά κτήρια.

«Όλα ήταν μια τέλεια χριστουγεννιάτικη ιστορία, με αρκετό μπράντι, κρασί και παραδοσιακά πιάτα», έγραψε κάποιος χρήστης στο TripAdvisor.

 Στην πόλη Σίμπιου υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο για τους ξένους επισκέπτες και η ξενοδοχειακή υποδομή είναι επαρκής ακόμα και για το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου,  με απόλυτα ικανοποιητικές τιμές για όλους τους επισκέπτες.

Ένα στούντιο στην πόλη κοστίζει 20 ευρώ η βραδιά, ενώ σε τετράστερο ξενοδοχείο βρίσκεις δίκλινο με 80 ευρώ.

Η ισοτιμία του ρουμανικού νομίσματος με το ευρώ είναι 5 προς ένα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Πούτιν στο γενικό επιτελείο του ρωσικού στρατού

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε άντρας που είχε δολοφονήσει 66χρονο πριν απο 30 χρόνια – Είχε εκφράσει μεταμέλεια για τις πράξεις του

Γερμανία: 15χρονος μαθητής σκότωσε συμμαθητή του σε σχολείο του Όφενμπουργκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:58