search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:53
MENU CLOSE

Γιάννης Μαντζουράνης: Καταπέλτης για τους διαφωνούντες – Καταστατικά νόμιμο το δημοψήφισμα, κριτική στον Κοτσακά

11.11.2023 21:48
mantzouranisSyriza

Υπέρ της επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη να προσφύγει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις ακραίες συμπεριφορές στελεχών, τάχθηκε στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο επιφανής νομικός εξήγησε μάλιστα και τη «νομική» βάση που έχει σύμφωνα με το καταστατικό ένα τέτοιο δημοψήφισμα, καταρρίπτοντας τις αιτιάσεις των διαφωνούντων περί αντιδημοκρατικής και αντικαταστατικής κίνησης του προέδρου.

Ο κ. Μαντζουράνης πέρα από την επίκληση του άρθρου 24, που προβλέπει ότι δημοψηφίσματα μπορούν να γίνουν για «σοβαρά ζητήματα της πολιτικής και της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», επισήμανε ότι άλλο κράτος και άλλο κόμμα. «Στο κράτος όπου ο πολίτης ανήκει εξ ορισμού και δεδομένα δεν μπορεί να μπουν σε δημοψήφισμα τα ατομικά του δικαιώματα. Αλλά στο κόμμα, το οποίο είναι εθελοντική συλλογικότητα και ο καθένας συμμετέχει και αποχωρεί με τη βούλησή του, βεβαίως και μπορούν να μπουν όλα, φυσικά και η συμπεριφορά του υπό την κρίση ενός δημοψηφίσματος» τόνισε.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι ο Αντώνης Κοτσακάς ως πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας παραβιάζει τις αρχές, που διέπουν τη λειτουργία της ίδιας της επιτροπής, καθώς όφειλε αμέσως μόλις έλαβε το αίτημα του προέδρου του κόμματος για τις διαγραφές να κινήσει τις διαδικασίες και να ζητήσει εγγράφως τη γνωμοδότηση της κεντρικής επιτροπής, όπως επιτάσσει το καταστατικό.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση των διαφωνούντων από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, επισήμανε με νόημα ότι στα δικαστήρια όταν μία πλευρά έχει αδύναμα επιχειρήματα καταφεύγει σε διαδικαστικά ζητήματα, για να αποφύγει τις δυσκολίες της κρίσης.

Τόνισε ακόμα, επί του πολιτικού, ότι ουδένα ενδιαφέρει πόσο αριστερός ή κεντροαριστερός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημασία έχει η ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης ώστε να αποτελέσει αξιόπιστη και ισχυρή αντιπολίτευση και πειστική εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Διαβάστε επίσης:

Λιγότεροι από 100 οι αποχωρήσαντες από την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

«Νταλαούρα» για «Ομπρέλα»: Τα «βαλτά σκυλιά» που αλίχταγαν από τη γαλαρία

Ακρίτα: Πήρε θέση για την κρίσιμη συνεδρίαση – Οι στίχοι του Μ. Αναγνωστάκη και το… check in

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:45