search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 06:17
MENU CLOSE

Λιγότεροι από 100 οι αποχωρήσαντες από την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

11.11.2023 20:23
tsakalwtos

Εντύπωση έκανε το σόου με τις αποχωρήσεις διαφωνούντων στελεχών από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο το μεσημέρι, μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Η αφορμή τουλάχιστον της αποχώρησης τριών ομάδων (Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα) ήταν η προειδοποίηση του κ. Κασσελάκη ότι εάν δεν προχωρήσουν οι διαγραφές των στελεχών που του επιτέθηκαν με ακραίο τρόπο, θα προσφύγει σε δημοψήφισμα.

Οι διαφωνούντες ζήτησαν ψηφοφορία επί του αιτήματος για δημοψήφισμα, θεωρώντας το αντικαταστατικό και επειδή το προεδρείο τους της αρνήθηκε, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, η οποία συνεχίστηκε κανονικά πάντως.

Από τους υπολογισμούς έμπειρων στελεχών, οι αποχωρήσεις δεν ξεπέρασαν το ένα τρίτο της κεντρικής επιτροπής, δηλαδή τα 100 μέλη, ενώ πιθανόν να μην ήταν καν 90. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση παρέμεινε ακόμα και ο… Στέφανος Τζουμάκας, που έχει παραπεμφθεί για… διαγραφή!

Για αποχώρηση περισσότερων μελών μιλούσε στα πηγαδάκια αμέσως εις των στελεχών που έφυγαν, αλλά μάλλον για λόγους εντυπώσεων. Άλλωστε εάν είχαν αρκετούς περισσότερους διαφωνούντες, θα έμεναν για να κερδίσουν τις ψηφοφορίες.

Διαβάστε επίσης:

«Νταλαούρα» για «Ομπρέλα»: Τα «βαλτά σκυλιά» που αλίχταγαν από τη γαλαρία

Ακρίτα: Πήρε θέση για την κρίσιμη συνεδρίαση – Οι στίχοι του Μ. Αναγνωστάκη και το… check in

Η τουρκάλα «λύκαινα», το Παλαιστινιακό και ο ελληνικός… εμφύλιος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 02:30