search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:22
MENU CLOSE

Η τουρκάλα «λύκαινα», το Παλαιστινιακό και ο ελληνικός… εμφύλιος

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2307
09/11/2023
11.11.2023 10:20
meral

Η πρόεδρος του τουρκικού αντιπολιτευόμενου Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ – με το προσωνύμιο «Λύκαινα», ενδεχομένως επειδή προέρχεται από τους Γκρίζους Λύκους – είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν περνάει απαρατήρητη εξαιτίας της σκληρής της γλώσσας, κυρίως κατά του Ερντογάν. Αυτές τις μέρες μας έκανε να ασχοληθούμε μαζί της για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι μας υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο βλέπει η Τουρκία τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη: ως ένα εργαλείο άσκησης πολιτικής πίεσης από τη χώρα της στη δική μας – μια στρατηγική την οποία η ίδια υπαινίχθηκε ότι ασκεί η Άγκυρα με τους Τουρκομάνους στη Συρία και στο Ιράκ. Θύμισε μάλιστα ότι η ίδια προέρχεται από οικογένεια Τούρκων της Δράμας, η οποία μεταφέρθηκε στην Τουρκία στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο δεύτερος είναι η αναφορά στους χειρισμούς Ανατολής και Δύσης στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς. Είπε λοιπόν: «Η Δύση επικεντρώνεται στις τρομοκρατικές πράξεις της Χαμάς και αγνοεί την τρομοκρατία του Νετανιάχου, ενώ η Ανατολή επικεντρώνεται στην τρομοκρατία του Νετανιάχου και αγνοεί τη Χαμάς, η οποία σφαγιάζει αμάχους και δίνει λευκή επιταγή στον Νετανιάχου».

Δύσκολα μπορεί να πεις ότι έχει άδικο. Άλλωστε κάπως έτσι είμαστε χωρισμένοι και στην Ελλάδα και πλακωνόμαστε χωρίς έλεος παραβλέποντας – ανάλογα με την οπτική του καθενός – τα εγκλήματα των «απέναντι»…

Διαβάστε επίσης:

Η Διαμαντοπούλου, η «ευελφάλεια» και οι «σκούροι»

Πόρτα από Βαρουφάκη και Στρατούλη στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σταθάκης, τα λουτρά της Ικαρίας και τα καράβια  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:21