search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Πόρτα από Βαρουφάκη και Στρατούλη στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ

10.11.2023 11:19
varoufakis_stratoulis_1011_1460-820_new

Με μεγάλη επιφύλαξη έως αρνητική διάθεση αντιμετώπισαν κάποιες κρούσεις που δέχτηκαν από στελέχη της Ομπρέλας του ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Δημήτρης Στρατούλης.

Στις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο των ημερών, ενόψει της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και την αναζήτηση νέας πολιτικής στέγης από στελέχη που αμφισβητούν τον Κασσελάκη, υπήρξαν και βολιδοσκοπήσεις προς τον γραμματέα του ΜΕΡΑ25, αλλά και τον εκ των επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (συμπροεδρεύει με την Μαριάνα Τσίχλη).

Τόσο ο κ. Βαρουφάκης, όσο και ο κ. Στρατούλης, άλλοτε υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους παλιούς συντρόφους τους, χρεώνοντάς τους ότι δεν μίλησαν ποτέ για τη δεξιά στροφή του κόμματος από το 2015 και μετά.

Μάλιστα θεωρούν τα ηγετικά στελέχη της Ομπρέλας (Τσακαλώτο κυρίως, αλλά και Σκουρλέτη, Βίτσα, Φίλη κ.α.) πρωτεργάτες του μνημονίου και πιστούς συνεργάτες της τρόικας.

Ειδικά ο κ. Στρατούλης έχει μία επιπλέον ένσταση: Τρέχει σε δικαστήρια ανά την Ελλάδα υπερασπιζόμενος στελέχη της ΛΑΕ, που διώκονται για τις κινητοποιήσεις που έκαναν ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών. Και διώκονται με βάση το σχετικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν στηρίξει τότε και οι τωρινοί, όψιμοι αριστερίζοντες της Ομπρέλας, που ζητούν αριστερό εξαγνισμό!

Διαβάστε επίσης:

Ο Σταθάκης, τα λουτρά της Ικαρίας και τα καράβια

Ευρωεκλογές: Το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο εκλογικό σύστημα

Ο Μαρινάκης μιλά για «δήθεν επαναστατικότητα» στα Εξάρχεια  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59