search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:06
MENU CLOSE

Black Friday 2023 και Cyber Monday: Πότε ψωνίζουμε με έκπτωση – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

13.11.2023 21:54
BLACK_FRIDAY
Eurokinissi

Γιορτινή ατμόσφαιρα φιλοδοξούν να «πλημμυρίσει» τα μαγαζιά οι καταστηματάρχες καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Παράλληλα σε λίγες μέρες έρχονται εκπτώσεις και προσφορές, καθώς στις 24 Νοεμβρίου είναι η Black Friday και στις 27 Νοεμβρίου 2023 η Cyber Monday.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες εκπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σχεδόν μία εβδομάδα πριν την Black Friday, και ακτός απροόπτου θα συνεχιστούν και την επόμενη ενδομάδα, καθώς τη Δευτέρα μετά τη Black Friday, στις 27 Νοεμβρίου, είναι και η Cyber Monday.

Η ζήτηση φέτος μάλιστα αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, και εκτιμάται ότι θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους και όχι μόνο σε ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, όπως συμβαίνει συνήθως τα τελευταία χρόνια.

Ποιές Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Σημειώνεται ότι για δύο συνεχόμενες Κυριακές αναμένεται να είναι και φέτος ανοιχτά τα καταστήματα, και συγκεκριμένα κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 (τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα), και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 (τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά).

Η πρώτη Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά για το 2024, θα είναι αυτή των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες θα αναμένεται να ξεκινήσουν από Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, μέχρι και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

Τι πρέπει να προσέχουμε στις εκπτώσεις

Η Black Friday αποτελεί ευκαιρία και για τους scammers που εκμεταλλεύονται την επιθυμία των καταναλωτών για πολλές και καλές προσφορές. Ακόμη λοιπόν και αν συναντήσετε όρους όπως «φθηνά», «προσφορά» κλπ, μην θεωρήσετε ότι όντως πρόκειται για μια καλή ευκαιρία. Κάντε την έρευνά σας λίγο καιρό πριν προβείτε στις αγορές σας ώστε να είστε σε θέση να εντοπίσετε τις ψεύτικες προσφορές.

Χρειάζεστε πραγματικά το προϊόν που είδατε στην βιτρίνα ή στο e-shop; Μήπως το τελικό ποσό των αγορών σας, εκτρέπει τον προϋπολογισμό σας; Η Black Friday προκαλεί τέτοιο ενθουσιασμό στους καταναλωτές που πολλές φορές προβαίνουν σε αγορές που δεν τους είναι πραγματικά αναγκαίες από το φόβο ότι μπορεί να μην προλάβουν να αξιοποιήσουν τις προσφορές!

Ακόμη και αν ψωνίζετε από μία ιστοσελίδα που εμπιστεύεστε, είναι σημαντικό να ελέγξετε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην συναλλαγή σας: η τιμή, η εγγύηση, το κόστος μεταφοράς, η διαθεσιμότητα ή ο χρόνος παράδοσης, μπορεί να είναι μερικές από τις σημαντικές πληροφορίες που θα καθορίσουν την τελική σας επιλογή. Πολλές φορές όμως ενδέχεται να εμφανιστούν αναδυόμενα banners με προσφορές άσχετες από αυτές που παρέχει η προμηθεύτρια επιχείρηση, από ιστοσελίδες που σας ζητούν να εισάγετε τα στοιχεία των τραπεζικών σας λογαριασμών ή και των κωδικών σας για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Όταν διαθέτετε κουπόνια προσφορών ή giftcards επιβεβαιώστε αν τα προϊόντα που επιθυμείτε διατίθενται την Black Friday ή αν οι εταιρείες που σας ενδιαφέρουν αποδέχονται τα κουπόνια αυτά και δεν εξαιρούνται των προσφορών.

Διαβάστε επίσης:

Εύη Βατίδου: «Μας κυνήγησε, σχεδόν μας πάτησε» λέει ο οδηγός της μηχανής – Τι απαντά η ίδια στις κατηγορίες

SOS για Κρήτη: Οι μισές παραλίες της σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχουν – Τι εξηγεί ειδικός για τη διάβρωση των ακτών

Σύλληψη Ουκρανού για υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ – Έμενε σε έπαυλη φρούριο στην Ανάβυσσο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:02