search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:00
MENU CLOSE

«Πόρτα» σε Βίτσα από Βαρουφάκη για συνεργασία – Πώς σχολιάζουν Λαφαζάνης – Κωνσταντοπούλου

13.11.2023 16:23
Vitsas-12-new

Με πάταγο έκλεισε το ΜέΡΑ 25 το «παράθυρο» συνεργασίας που άνοιξε ο Δημήτρης Βίτσας, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα για τις ευρωεκλογές.

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά ότι «ο Λαφαζάνης δεν νομίζω, αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης, που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα επιχειρηθούν για να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αν με ρωτάτε, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το βλέπω δύσκολο, γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά επικοινωνιακά. Το ΜέΡΑ25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε».

«Tο ότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πολιτικά αδιέξοδα και αποχωρούν σήμερα από τα μνημονιακά κόμματα δεν τους δίνει το δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ΜέΡΑ 25 κ. Γρηγοριάδη.

Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, «έχουμε αποδείξει ότι εμείς τη συζήτηση για την Αριστερά την κάνουμε με πολιτικούς όρους και όχι εργαλειακά».

«Επειδή πολλοί μιλούν για μας, χωρίς εμάς και μάλιστα σπεκουλάροντας. Εμείς μιλάμε μόνο πολιτικά. Μιλάμε με θέσεις και προτάσεις. Μόνο πολιτικά και βάσει αρχών πρέπει να συζητάμε στην Αριστερά» πρόσθεσε ο εκρόσωπος του κόμματος.

Λαφαζάνης – Κωνσταντοπούλου απαντούν

«Ουδέποτε έκανα συζήτηση με τον Βίτσα ή τον Τσακαλώτο, ουδέποτε θα κάνω συζήτηση με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά, τους πολίτες και τους αγώνες για να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Έχω συζητήσεις με καθαρούς ανθρώπους. Ευχαριστώ», είναι το λακωνικό μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέσω του iskra.gr φαίνεται να δίνει τη δική του απάντηση αφού σε άρθρο γίνεται η εξής αναφορά: «Εκείνοι  που πλάι στον Τσίπρα επέβαλλαν και εφάρμοσαν αδίστακτα τη μνημονιοκρατία, εκείνοι τέλος που άνοιξαν τον δρόμο στους Κασσελάκηδες, εγκαταλείπουν τώρα το σκάφος, αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και ερείπια στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στη χώρα».

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό: Στην Ελλάδα η υψηλότερη έκτακτη χρηματοδότηση της Κομισιόν, ύψους 42,4 εκατ. ευρώ

Κασσελάκης για ακρίβεια: Η αιτία είναι δομική και ανήκει στη φιλοσοφία της κυβέρνησης

Πολάκης σε Τσακαλώτο: Θα βγουν πολλά στην επιφάνεια και δεν θα βοηθήσει ο Ινδουϊσμός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:58