search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:46
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Απαιτείται σχεδιασμός για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την Ρομά κοινότητα

14.11.2023 18:21
pasok–new

Την απουσία σχεδίου για την επίλυση των ζητημάτων που αφορά την Ρομά κοινότητα στηλιτεύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την καταδίωξη και τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία. 

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή 10 βουλευτές με επικεφαλής τον Παύλο Χρηστίδη, επισημαίνουν ως βασικά βήματα την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων για την εκπαίδευση, την αντιμετώπιση προβλημάτων υγιεινής στους καταυλισμούς και τη μετεγκατάσταση με ασφαλείς συνθήκες.

«Το πρόβλημα της παραβατικότητας και η έλλειψη σχεδιασμού από τις αρχές εντείνουν τις εντάσεις με τις τοπικές κοινωνίες», αναφέρουν και τονίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας η διαρκής δράση προς την ενσωμάτωση και η συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και τις ενώσεις Ρομά.

«Επί της ουσίας, πέραν του επιδόματος Α21 που λαμβάνουν οι μητέρες για τα παιδιά, συνδυασμένο με την φοίτηση τους στο σχολείο, δεν υπάρχει άλλος σχεδιασμός δράσης που να «κατευθύνει» τα παιδιά στο σχολείο», υπογραμμίζουν, ενώ αναφέρονται στην περίπτωση της Φωκίδας όπου δεν υπάρχει ουδεμία συνεργασία με δράσεις εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και εκπαίδευσης διαμεσολαβητών ή δράσεις ενίσχυσης εκπαίδευσης και συμμετοχής σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Προαναγγελία αποχώρησης από τον Μπαλτά – «Δεν βλέπω τον εαυτό μου να ανήκει σε ένα τέτοιο κόμμα»

Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση» – «Το καταστατικό ισχύει μόνο όταν τον βολεύει» είπε για Τσακαλώτο, επιμένει για το τηλεφώνημα στην Αχτσιόγλου

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Επίσημη αργία η 17η Νοεμβρίου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:38