search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:14
MENU CLOSE

Γιώργος Τσίπρας: Χρειαζόταν ένα «μαξιλάρι», για το ύψος γίνεται η συζήτηση

15.11.2023 21:39
GIWRGOS_TSIPRAS
Eurokinissi

Ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος έχει στηρίξει ανοιχτά το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων σε νεότερή του συνέντευξη στην ΕΡΤ πως «ένα μαξιλάρι ήταν αναγκαίο, για την ρύθμιση του χρέους».

Μήλον της Έριδος έχει γίνει από χθες το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δισ. της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, μετά και τις δηλώσεις του κ. Στέφανου Κασσελάκη, πως ήταν «η πιο μνημονιακή υπόθεση», κατακρίνοντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στον κ. Κασσελάκη απάντησαν τόσο ο Γιάννης Δραγασάκης, κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, όσο και ο κ. Τσακαλώτος, ενώ σήμερα, ο κ. Γιώργος Τσίπρας αναφερόμενος στο «μαξιλάρι» ανέφερε στην ΕΡΤ πως «ήταν αναγκαίο γίνει ρύθμιση του χρέους».

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας θέση στον νέο γύρο αντιπαράθεσης που προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα φεύγοντας άφησε «γεμάτα ταμεία». Ωστόσο, ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι λάθος, λέγοντας ότι «χρειαζόταν προφανώς ένα μαξιλάρι. Για το ύψος γίνεται η συζήτηση».

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Κασσελάκης με τη δήλωσή του στράφηκε και κατά του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι «Όχι σε καμία περίπτωση. Ο ΑλέξηςΤσίπρας έχει ζητήσει συγγνώμη για πολιτικές που έπληξαν την μεσαία τάξη», ενώ σε ερώτηση για τον αν θα αποχωρήσει η Έφη Αχτσίογλου με την ομάδα της, απάντησε ότι «υπάρχει χώρος για όλους».

Το δείπνο Τσίπρα – Σακελλαρίδη και το κύμα αποχωρήσεων

Για το δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Νέα Σμύρνη, ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε πως δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο θέμα από τα ΜΜΕ. «Δεν γνωρίζω τι είπαν και δεν λέει τίποτα η συνάντηση», είπε.

«Δεν φεύγουν τόσοι πολλοί, φεύγουν λιγότεροι απ’ ότι το 2015, που είχε φύγει το 30% των στελεχών, τώρα φεύγει κάτω από 15%» είπε ο Γιώργος Τσίπρας σχολιάζοντας το κύμα αποχωρήσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το Συνέδριο θα γίνει κανονικά»

Για το Συνέδριο του κόμματος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «θα γίνει κανονικά για να δούμε την ενότητά μας». Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι τους επόμενους μήνες δημοσκοπικά θα φανεί η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ». Όμως, πρόσθεσε, αυτό που θα πρέπει να απασχολεί είναι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προανακριτική για τα Τέμπη και τα ζητήματα της αποχώρησης του ΤΧΣ από τις τράπεζες.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γεραπετρίτης πάει εκτάκτως στη Ραμάλα την Πέμπτη

ΣΥΡΙΖΑ: «Φρένο» στην αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου επιχειρεί ο Κασσελάκης – Το ραντεβού Σβίγκου, Βασιλειάδη με Χαρίτση, Ηλιόπουλο

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ την Πέμπτη, πριν το τετ α τετ με τον Χάρη Δούκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:12