search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:16
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Φρένο» στην αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου επιχειρεί ο Κασσελάκης – Το ραντεβού Σβίγκου, Βασιλειάδη με Χαρίτση, Ηλιόπουλο

15.11.2023 20:53
SYRIZA-NEW

Καθώς ο χρόνος για τις τελικές αποφάσεις της ομάδας 6+6 μετράει αντίστροφα, φαίνεται ότι επιχειρούνται κάποιες κινήσεις από την πλευρά της ηγεσίας, προκειμένου να αποτρέψει την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση και του Νάσου Ηλιόπουλου. Ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε χθες ότι θέλει να παραμείνουν και να συνεργαστεί μαζί τους, ενώ με κάθε ευκαιρία τονίζει ότι «τείνει χείρα φιλίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, διαμεσολαβητικό ρόλο φαίνεται πως ανέλαβαν οι δύο γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης οι οποίοι χθες το πρωί είχαν συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση και το Νάσο Ηλιόπουλου. Η συνάντηση έγινε σε κοινή θέα, σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Αγίας Ειρήνης).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γραμματείς ζήτησαν από τα δύο στελέχη να παραμείνουν στο κόμμα και να μην αποχωρήσουν, παίρνοντας ωστόσο πίσω το σκληρό κείμενο κριτικής όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δανείζεται επιχειρήματα από την φαρέτρα της ακροδεξιάς (alt right).

Πάντως, δεν φαίνεται να υπήρξε αποτέλεσμα από αυτή την συνάντηση, και τα στελέχη της ομάδας 6+6 παραπέμπουν στην Πανελλαδική Σύσκεψη για τις τελικές αποφάσεις το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, δηλαδή την Τρίτη αλλά το βράδυ, υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην τραβέρνα Ρούμελη στη Νέα Σμύρνη. Νωρίς σήμερα το πρωί, πηγές κοντά στον πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμιζαν το γεγονός λέγοντας: «ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς πρώην συνεργάτες και φίλους. Ας μην τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα». Πάντως θεωρείται πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, εν μέσω ιστορικών όσο και καταιγιστικών εξελίξεων, το δείπνο να μην είχε στο «μενού» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης από Βενιζέλειο: «Στην πολιτική, αξία έχουν αυτά που εξαγγέλλουμε και υλοποιούνται»

Ευρωεκλογές: Κλειδώνει τον Δεκέμβριο το εκλογικό σύστημα

Όχι στις προανακριτικές για τα Τέμπη λέει η κυβέρνηση – Έντονες αντιδράσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:16