search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:52
MENU CLOSE

Βρέθηκε πυρίτιδα στο χέρι του 17χρονου που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά – Θρήνος και οργή στην κηδεία του 

15.11.2023 19:55
kideia-17xronou-NEW

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 17χρονου στη  Βοιωτία που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά καθώς βρέθηκε πυρίτιδα στο χέρι του. Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι ο ανήλικος πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση.

Ειδικότερα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου. Πρόκειται για στοιχείο που αύριο (16/11) θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

Αξιωματικοί, μάλιστα, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να βγήκε από το όχημα και να μην έβγαλε το όπλο από τη θήκη, ενώ ο δεύτερος το έβγαλε και άνοιξε την πόρτα του οδηγού. Άλλωστε και ο ιατροδικαστής έχει πει πως το παιδί πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση.

Εντωμεταξύ, μέσα σε κλίμα οδύνης και οργής, η οικογένεια, συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι είπαν, σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον 17χρονο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αλίαρτο, όπου διέμενε ο 17χρονος Χρήστος με την οικογένειά του. Τραγικές φιγούρες η μητέρα του και τα δύο του αδέρφια, ο μικρότερος από τους οποίους, 16 ετών, ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο όταν έπεσε νεκρός.

Οι κραυγές οδύνης αναμειγνύονταν με τα χειροκροτήματα, η θλίψη με την οργή και το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης. Ανάμεσα στο πλήθος που συνόδευε το φέρετρο, ξεχώριζαν οι συμμαθητές του από το νυχτερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου, όπου ο Χρήστος πήγαινε μετά τη δουλειά για να πάρει το «χαρτί» του ηλεκτρολόγου.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Σημειώνεται ότι σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 17χρονου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή της Βοιωτίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η στιγμή της καταδίωξης του 17χρονου από τους αστυνομικούς

Οι στιγμές χάους που ακολούθησαν μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από αστυνομικό στη Βοιωτία καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο, που δημοσίευσε ο Alpha, φαίνονται δύο αμάξια να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ακούγονται κόρνες και κάποιος φωνάζει «Πίσω, πίσω. Σταμάτα ρε».

Στη συνέχεια ακολουθεί ένας ήχος από χτύπημα σε παρμπρίζ και έπειτα ακούγεται ο πυροβολισμός που τραυμάτισε θανάσιμα τον ανήλικο οδηγό.

«Όχι θεέ μου δεν μπορώ. Γιατί;» λέει κάποιος με άλλον να φωνάζει «Τον πυροβόλησε αυτός» και στρεφόμενος προφανώς στον αστυνομικό, να τον ρωτά «Τι σου έκανε και τον πυροβόλησες;».

«Γιατί θεέ μου, γιατί; Τι έκανα, τι έκανα;», λέει μια φωνή στο βάθος που πιθανώς να ανήκει στον 41χρονο κατηγορούμενο, με άλλον να απάντα «Γιατί το κάνατε; 17χρονών» και να ζητά να καλέσουν το ασθενοφόρο.

Ο διάλογος συνεχίζεται με κάποιον από την παρέα του 17χρονου να ρωτά τον αστυνομικό ξανά «γιατί τον πυροβόλησες;» και μια φωνή που ίσως ανήκει στον κατηγορούμενο να ρωτά «γιατί το αμάξι δεν σταμάτησε».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχονται χιόνια το Σαββατοκύριακο – Οι περιοχές που θα «ντυθούν στα λευκά»

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος, πιο τίμια και καθαρή απολογία δεν έχει γίνει ποτέ

Κορωπί: Συνελήφθη 15χρονος που έκανε bullying σε 14χρονο τα τελευταία τρία χρόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:49